FUTBOL COPA CONFEDERACIONS

L'exblaugrana Bravo atura tres penals i Xile accedeix a la final

Cristiano Ronaldo, desapercebut amb Portugal

El portuguès André Silva cau a terra després d’una entrada del xilè Charles Aránguiz.EFE

Xile es va classificar ahir per a la final de la Copa Confederacions al derrotar Portugal a la tanda de penals (0-3) amb Claudio Bravo com a heroi, ja que va parar els tres llançaments dels futbolistes lusitans. El futbol va premiar el més valent, ja que Xile va atacar més i va disposar de les millors ocasions de gol i disputarà diumenge a Sant Petersburg la final del torneig. Va ser un partit travat, en el qual Xile va voler la pilota, però en què li van faltar forces per desarborar la defensa rival, i a Portugal li va sobrar ofici, però no va tenir prou ambició, en el que va semblar una repetició de l’Eurocopa, encara que aquesta vegada li va sortir creu. Cristiano, que no va deixar de queixar-se a l’àrbitre durant tot el partit, no va tenir el seu dia, a pesar que ho va intentar de cap, a pilota aturada i al contraatac, però, a mesura que avançava el partit, va semblar que acusava el cansament. A la pròrroga, Xile va ser la primera a pegar amb una precisa rematada de cap d’Alexis a centrada d’Isla, però la pilota va sortir fregant el pal dret. A la segona part, Fonte va fer un clar penal sobre l’acabat d’entrar Francisco Silva, però l’àrbitre iranià no el va veure ni va considerar necessari recórrer al VAR. Vidal va tenir a les botes el triomf al 120, però el xut va ser repel·lit pel pal i el rebuig el va rematar Martín Rodríguez també al travesser. El matx va arribar als penals, en què Bravo va aturar tres penals. Alemanya i Mèxic disputen avui la segona semifinal (20.00 h/Gol).