SEGRE

FUTBOL SEGONA CATALANA

Miki Massana canvia la pilota per la banqueta

Es retira als 28 anys i dirigirà l’Artesa de Segre || Té una lesió crònica a l’esquena

Miki Massana serà l’entrenador de l’Artesa de Segre 2017-2018.

Miki Massana serà l’entrenador de l’Artesa de Segre 2017-2018.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Sóc un malalt de futbol i, si no pots ser al camp, el que vols és ser al més a prop possible. I aquest lloc és la banqueta.” Miki Massana (Artesa de Segre, 11-5-1989) afrontarà la tempordada vinent la seua primera experiència com a entrenador d’un equip sènior. Després de penjar les botes als 28 anys, a causa d’una lesió crònica a l’esquena, és el nou tècnic de l’Artesa de Segre, que competeix a la Segona Catalana. “Des dels 22 o 23 anys, ja tenia clar que volia ser entrenador. El que no em podia imaginar era que això passaria tan aviat.”

Massana, que ja té el nivell 2, la qual cosa li permet entrenar equips de fins a Primera Catalana, està estudiant el nivell 3, que és el més elevat d’entrenador. Fins ara, era el coordinador de l’EF Artesa de Segre. “Tinc els discos de la zona lumbar degenerats i també diverses hèrnies discals”, explica. “Puc fer vida normal i exercici físic, però no una activitat exigent.”

Als 28 anys, pot presumir d’una carrera intensa. Format a la base de l’Artesa de Segre, als 13 anys va fitxar per la UE Lleida. Amb Zubillaga, sent juvenil, ja va debutar a Segona B i va estar al primer equip del Lleida quatre temporades, tres amb Emili i una amb Seligrat. Va jugar després a Grècia, Santboià, Amorebieta, AEK Larnaca –amb el qual va ser segon a la Lliga de Xipre i es va classificar per a la fase prèvia de l’Europa League–, Ascó i, la temporada passada, al Balaguer. És també professor d’educació física de Primària. “La temporada amb Seligrat ja vaig començar a tenir problemes a l’esquena. Vaig veure que la meua carrera seria curta, però no volia deixar-ho sense jugar a l’estranger”, explica. “Quan vaig sortir de Xipre, vaig tenir ofertes de Segona B, però vaig preferir quedar-me aquí per començar a organitzar la meua vida.”

“Començar al meu poble em fa il·lusió. És un repte i una responsabilitat, però em veig preparat. L’objectiu? Mantenir la categoria”, conclou.

tracking