SEGRE

MOTOCICLISME GP D?ALEMANYA

Dovizioso mana en els lliures i Màrquez, sisè

Viñales va ser segon, mentre que Rossi i Lorenzo van tenir problemes

Marc Màrquez repassa amb deteniment els temps dels entrenaments lliures.

Marc Màrquez repassa amb deteniment els temps dels entrenaments lliures.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) va sentenciar la primera tanda de proves lliures del Gran Premi d’Alemanya de MotoGP, a l’aconseguir el millor temps al circuit de Sachsenring, en el qual tant l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) com l’espanyol Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17) van tenir problemes. El lleidatà Marc Màrquez, que també va ser líder durant uns minuts, va acabar relegat a la sisena plaça.

Dovizioso, amb un registre d’1:21.599, va doblegar per tot just 38 mil·lèsimes de segon Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) i per poc més de dos dècimes Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V).

El de Cervera va ser desè després d’anar-se’n a terra, i en Moto3 Jorge Martín es va fracturar el turmell

Màrquez es va veure superat en els minuts finals per uns altres dos espanyols, Aleix Espargaró, amb la seua Aprilia RS-GP, que en alguns moments de la sessió va arribar a ser segon, i Álvaro Bautista, que va acabar sent el protagonista al ser un dels pilots que va caure al revolt onze.

A Moto2, la meteorologia també va fer de les seues, però l’FP2 va acabar rodant-se en sec i amb el suís Thomas Luthi com el més ràpid (1:24.848) de la jornada, gràcies al temps de la segona tanda. Quart va ser l’actual líder del Mundial, l’italià Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), a pesar de firmar el tercer millor crono a la tarda. Per la seua part, Àlex Màrquez va acabar desè i amb el millor temps tancat en la primera sessió de lliures, en la qual se’n va anar a terra al revolt 1.

Finalment, a Moto3 va manar amb autoritat el líder de la classificació, el mallorquí Joan Mir (Honda). El seu company, el madrileny Jorge Martín (Honda), quart del Mundial, se’n va anar a terra i va patir fractures al turmell i a la base del peroné de la cama dreta que li impediran disputar la carrera.

Marc Màrquez: “Estem prou bé en totes les condicions”

Marc Màrquez va assegurar que, a pesar del temps que regni en la qualificació i en la carrera del Gran Premi d’Alemanya, estan “prou bé en totes les condicions” que es puguin donar en el traçat germànic. Malgrat tot, el de Cervera va explicar que ha estat “un dia molt positiu”. “M’he sentit bé i fort, aquest matí, pilotant en sec i, a la tarda, en moll. És important, perquè aquí no saps mai quines condicions tindràs. Ara sembla que demà i diumenge seran en sec, però no en podem estar segurs”, va indicar.

tracking