SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA 2017

El Tour més obert arranca avui des d'Alemanya

Froome i Quintana es perfilen com a favorits en la ronda francesa, encara que els seus últims resultats desperten dubtes || Contador espera ficar-se en la lluita

Jan Bakelants.

Jan Bakelants.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Chris Froome (Sky), triple vencedor i defensor del títol, i el colombià Nairo Quintana (Movistar), encapçalen la llista de favorits en el 104è Tour de França, que comença avui a la ciutat alemanya de Düsseldorf. Però ni l’un ni l’altre no arriben amb els objectius complerts abans de la prova més important del calendari, la qual cosa deixa la lluita pel triomf oberta a altres candidats, entre els quals hi ha Alberto Contador.

L’historial, en qualsevol cas, apunta per sobre dels resultats recents. Froome, de 32 anys, va ser quart al Dauphiné, prova assaig del Tour, però el seu palmarès el converteix en el principal favorit en les apostes. El líder de l’Sky, amb un potent equip al seu servei, somriu a la possibilitat del quart títol, la seua principal motivació per atansar-se a un esglaó dels grans mites.

També l’historial assenyala Nairo Quintana, dos vegades segon i una tercer a París. Als 27 anys, el somni del colombià segueix sent groc, un cop aconseguit el rosa del Giro (2014) i el roig de la Vuelta (2016). Encara que Naironman té un hàndicap. En el recent Giro, va quedar curt davant de la irrupció de Tom Dumoulin. Ni l’un ni l’altre van imposar la seua llei; tanmateix, el nivell mostrat per Richie Porte (BMC), guanyador a Romandia i segon a Dauphiné, permet a l’australià ficar-se en el debat pel mallot groc. Un candidat de 32 anys davant de la seua gran oportunitat, que ha estat assenyalat per Froome “com a enemic número u”.

En el sector del segon esglaó, emergeix el francès de 26 anys Romain Bardet (Ag2r), segon l’any 2016, així com Alberto Contador (Trek), el més veterà dels il·lustres, amb 34, sempre respectat pels rivals. L’únic espanyol amb les tres grans en el seu historial afirma que es troba “millor que l’any passat” i disposat a lluitar pel màxim nou anys després del seu últim títol a la Grande Boucle.

Al recorregut de 3.540 quilòmetres predomina la muntanya, amb cinc jornades de grans ports i tres arribades en alt. El rellotge tampoc tindrà un gran protagonisme, amb 38 quilòmetres d’esforç individual repartits entre la prova inicial de 14, avui a Düsseldorf, i els 23 de Marsella, la vigília de París.

Un ciclista belga ofèn les hostesses de la carrera

El ciclista Jan Bakelants ha demanat perdó per les ofensives declaracions que va fer sobre les hostesses del Tour de França. “Portaria una capsa de preservatius, perquè no saps mai si les hostesses del podi volen passar l’estona”, va assegurar en una entrevista al diari belga Het Laatste Niews, després de ser preguntat pel que sempre portaria al Tour. El director de la ronda francesa, Christian Prudhomme, va exigir disculpes a Bakelants, corredor de l’AG2R-La Mondiale, i aquest va demanar-ne a través del seu compte de Twitter. “Les meues més sinceres disculpes a tots aquells que els van poder ofendre les meues paraules... Han estat inapropiades”, va escriure el ciclista. El seu propi equip va censurar les declaracions, que va qualificar “de molt mal gust”.

tracking