Plata i bronze per a Lleida en l’Europeu de Vielha

Ramona Gabriel i Janette Solsona van pujar al podi en la Pedals de Foc Non Stop || Per primer cop va decidir el títol continental de BTT

Ramona Gabriel, subcampiona d’Europa, ahir a Vielha, amb Joan Moreno.

Les lleidatanes Ramona Gabriel i Janette Solsona van pujar ahir al podi en la Pedals de Foc Non Stop de Vielha, una prova que per primera vegada a la història acollia el Campionat d’Europa d’Ultramarató de BTT i que, amb una participació d’uns 650 ciclistes, es va disputar sobre un exigent recorregut de 213 quilòmetres, amb 6.200 metres de desnivell positiu.

Ramona Gabriel, de Ponts, es va proclamar subcampiona d’Europa, mentre que Janette Solsona, de Cervera, va finalitzar en la tercera posició. Totes dos ciclistes són del Team Blue Motors de Ponts. L’or va ser per a Sandra Jordà, de l’Orbea Sport Club.

Ramona Gabriel, que l’any passat es va proclamar campiona d’Espanya en aquesta mateixa prova i, fa dos anys, subcampiona, es mostrava molt satisfeta del resultat. “A partir d’Esterri, ha començat a ploure, amb la qual cosa en la baixada fins a Vielha des del pla de Beret, completament xops, hem passat molt fred. Estic contenta, perquè la veritat és que abans de començar no tenia bones sensacions, però m’he trobat molt bé des de la sortida”.

Janette afrontava la seua segona participació a la prova, en la qual l’any passat es va proclamar subcampiona d’Espanya. “Ha estat molt dur, amb molt fred”, coincidia.

El títol europeu en la categoria masculina va ser per a Joseba Albizu, seguit d’Oriol Colomé i de Llibert Mill.