FUTBOL RÚSSIA 2017

Alemanya s'endú una altra final

La selecció germànica s’adjudica la Copa Confederacions, dos dies després que la sub-21 va conquistar l’Europeu davant d’Espanya || A Xile va condemnar-la un error colossal en la jugada del gol

Jugadors de la selecció d’Alemanya celebren el títol de la Copa Confederacions que van guanyar ahir.EFE

Alemanya es va proclamar aquest diumenge campiona de la Copa Confederacions al derrotar Xile (0-1), en un partit que es va decidir en un error colossal en defensa de l’equip xilè, a la meitat de la primera part. D’aquesta forma, els alemanys van inscriure per primera vegada el seu nom en aquest torneig, del qual Brasil havia guanyat les tres últimes edicions i el futur del qual està en l’aire. El tercer lloc va ser per a Portugal, que, sense Cristiano Ronaldo, ja de vacances, va derrotar 2-1 Mèxic a la pròrroga.

El porter del Barcelona, Ter Stegen, va ser elegit el millor jugador de la final. El també alemany Timo Werner va conquerir la Bota d’Or, que distingeix el màxim golejador de la Copa Confederacions, al davant dels seus compatriotes Lars Stindl i Leon Goretzka, mentre que el també germànic Julian Draxler va ser elegit com a millor jugador i el xilè Claudio Bravo, millor porter.

De la mateixa forma que els seus companys d’equip, Werner va fer tres gols, però es va emportar el trofeu per haver donat més assistències que els altres golejadors, dos.

El triomf d’Alemanya va ser un treball d’enginyeria, en el qual els pupils de Joachim Low van aprofitar intel·ligentment les errades del rival i van mantenir la calma en tot moment, molt al contrari que l’equip rival, que va ser tot passió i nervis. Alemanya culminava així una gran setmana, ja que divendres la selecció sub-21 es va endur l’Europeu al derrotar Espanya, també per 1-0.

Un error colossal de Marcelo Díaz als vint minuts va marcar l’esdevenir de la final, ja que fins a aleshores Xile havia desarborat la campiona mundial. Alexis no va tenir el seu dia, però tampoc la resta dels integrants de la generació daurada del futbol xilè, sense reacció al dur revés del gol encaixat.