TRIATLÓ

Eva Ledesma regna al Pont de Suert

La lleidatana es proclama campiona de Catalunya

Eva Ledesma, ahir amb la medalla de campiona de Catalunya.

La lleidatana Eva Ledesma, del Club Esportiu Tri 4.40, es va proclamar aquest diumenge Campiona de Catalunya absoluta de triatló, en la distància olímpica, a l’imposar-se en l’edició número tretze del Triatló del Pont de Suert, que organitzen l’ajuntament i la Federació Catalana de Triatló. La competició, en la qual es van donar cita uns 300 atletes, acollia aquest any el Campionat de Catalunya individual absolut i consistia a nadar 1.500 metres, una cursa de 40 quilòmetres amb bicicleta i una altra de 10 a peu. Amb aquest títol, l’atleta lleidatana aconsegueix un doblet, ja que el mes passat també es va proclamar campiona de Catalunya en la modalitat d’esprint.

“Em preocupaven les baixes temperatures i la veritat és que les aigües del pantà d’Escales eren molt fredes i afrontar així la carrera de bicicletes em preocupava, però el temps ha millorat”, explicava Ledesma, que va sortir tercera de l’aigua i ja amb la bicicleta es va formar un grup de tres atletes, que van ser les que es van disputar el títol en la cursa a peu. Després de Ledesma, va quedar segona Dolça Ollé, i el tercer lloc va ser per a Núria Peix.

En la competició masculina, el triomf va ser per a Erik Guillem Stenninger, seguit de Joaquim García i Sergi Matas. En aquesta categoria, Sergi Jurado, també del Tri 4.40, va aconseguir una excel·lent classificació, a l’entrar a la meta al lloc 11 i el cinquè de la seua categoria. D’aquest club lleidatà, Natàlia Badia va aconseguir el lloc 10; Pol Pueyo, el 18, i Joan Mercadé va finalitzar en el 45.

La cita següent per a Ledesma i els seus pupils del Tri 4.40 serà el pròxim dia 16, en el Campionat de Catalunya de Clubs, a Vic, mentre que el dia 23, a Banyoles, es disputarà el Campionat d’Espanya de la modalitat d’esprint.