SEGRE

TOUR DE FRANÇA

Kittel guanya a l'esprint i Thomas segueix líder

El ciclista alemany s’imposa en la segona etapa, entre Düsseldorf i Lieja

Alejandro Valverde, a l’Hospital Universitari de Düsseldorf, on va ser intervingut.

Alejandro Valverde, a l’Hospital Universitari de Düsseldorf, on va ser intervingut.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marcel Kittel, del Quick-Step, es va emportar la segona etapa del Tour de França, que recorria els 293 quilòmetres que separen Düsseldorf (Alemanya) de Lieja (Bèlgica). El ciclista alemany va travessar en primer lloc la meta, després d’un esprint massiu en una carrera marcada de nou per la pluja i les caigudes, que dissabte ja va forçar alguns abandons, com és el cas d’Alejandro Valverde.

El britànic Geraint Thomas, per la seua banda, va conservar el mallot groc. Contador (Trek) va complir, sense perdre cap segon, de la mateixa forma que la resta dels favorits, entre els quals hi ha Chris Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) i Richie Porte (BMC), que van entrar amb el mateix temps. Des dels quilòmetres inicials, Taylor Phinney (Daprac), Yoann Offredo (Wanty), Thomas Boudat (Direct Energie) i Laurent Pichon (Team Fortunec) van mantenir el liderat de la carrera.

Passats trenta quilòmetres i amb l’aigua com a protagonista, una caiguda múltiple en el grup perseguidor va donar aire als líders i va provocar les caigudes de Romain Bardet (AG2R) i Froome, havent aquest últim de canviar de bicicleta i perdent encara més temps, tot i travessar finalment la meta amb el gran grup.

A falta d’un quilòmetre, el grup va caçar els escapats, Pichon, Phinney i Offredo, i Kittel es va imposar en l’esprint final, adjudicant-se el seu desè triomf d’etapa. Avui es disputarà la tercera, de Verviers (Bèlgica) a Longwy (França), amb 212 quilòmetres i tres ports de quarta categoria i un de tercera.

Valverde es perdrà la temporada després de la doble fractura El ciclista espanyol Alejandro Valverde va ser operat aquest diumenge a l’Hospital Universitari de Düsseldorf de les lesions provocades per la caiguda en la contrarellotge inaugural de dissabte, que el van obligar a abandonar el Tour, i es perdrà la resta de la temporada. Valverde va caure a terra en un revolt a l’esquerra al voltant dels set quilòmetres, la qual cosa li va provocar dos fractures a la cama esquerra, a la ròtula i al peu, a més de ferides a la tíbia. Segons va informar l’equip Movistar, el ciclista murcià s’estarà almenys dos dies més a Alemanya, abans de tornar a Espanya per poder seguir la recuperació. El mateix ciclista va confirmar a les xarxes socials, després de l’operació, l’èxit d’aquesta intervenció, i va agrair les mostres de suport rebudes.

tracking