SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Rosell continuarà a la presó

L’Audiència rebutja el recurs de l’expresident del Barça per risc de fuga i de destrucció de proves || També segueix a la presó el seu presumpte testaferro

Sandro Rosell seguirà a la presó davant del risc de fuga.

Sandro Rosell seguirà a la presó davant del risc de fuga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va rebutjar els recursos presentats per les defenses de Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, i el seu presumpte testaferro a Andorra, Joan Besolí, contra la presó incondicional dictada per la jutge Carmen Lamela, per la qual cosa continuaran a la presó, a l’entendre que hi ha risc de fuga i de destrucció de proves.

El tribunal va afirmar que “la notorietat de l’apel·lant no li impediria poder buscar refugi en països en els quals no hi hagi fluida cooperació policial i judicial amb Espanya, que dificultarien la seua posada a disposició de la justícia espanyola en cas de ser-hi localitzat”. A més, destaca que Sandro Rosell és una “persona acostumada a moure’s per tot el món, que desenvolupa negocis i té contactes a nombrosos països i que no és un obstacle per a ell desenvolupar-se fora d’Espanya”.

Un soci del Barça va rebre dos liquidacions corresponents a un partit de la Champions

L’arrelament familiar que va invocar la defensa de l’expresident en el seu recurs com a motiu de la inexistència de risc de fuga també va ser rebutjat pel tribunal perquè la seua dona, Marta Pineda, també està investigada en aquesta causa i “pot traslladar la família amb ell” a un altre país, com ja ha succeït, ja que una de les seues filles va nàixer al Brasil “i no hi ha constància que fos una estada ocasional”.

Pel que fa al risc de reiteració delictiva esgrimit per la jutge, l’Audiència s’hi va mostrar d’acord i va esmentar que l’exdirectiu blaugrana té obert un altre procediment, el del fitxatge de Neymar, pel qual serà jutjat pròximament.

La titular del jutjat Central d’Instrucció número 3 acusa Rosell i Besolí de formar una organització criminal dedicada a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la selecció brasilera de futbol a una mercantil àrab a les illes Caiman, anomenada International Sports Events (ISE). Tot això a través d’un entramat de societats i comptes, principalment a Andorra.

“És una deslleialtat al soci, encara que no és delictiu” El lleidatà Josep Maria Tamarit, catedràtic de Dret Penal de la UOC, va assenyalar aquest dimarts que el sistema que utilitzava el FC Barcelona per convertir entrades de seient lliure en VIP Experience seria “una deslleialtat al soci, encara que no es tractaria d’una pràctica delictiva ni es podria dir que hi ha una administració deslleial del patrimoni del club”. El Codi Ètic del FC Barcelona parla de transparència i del compromís d’oferir una informació precisa als socis. Tanmateix, no és gens fàcil trobar la informació respecte a aquest sistema en una memòria econòmica de 265 pàgines. TV3 va donar aquest dimarts a conèixer el cas del soci Jaume Comerma, que va alliberar el seu seient per al partit del 16 de novembre del 2015, en el qual el Barça rebia la Roma en partit de la Lliga de Campions que acabaria guanyant a Berlín. El seient lliure d’aquest soci va ser utilitzat pel club dins la modalitat VIP Experience i, una setmana després, va rebre una doble liquidació: una de 164 euros, que posteriorment va ser corregida per una de 40,52. La primera quantitat respon a la liquidació de la VIP Experiencie al Camp Nou, mentre que la segona és el preu oficial del club, que va ser finalment el que va cobrar el soci al no poder resoldre el dubte a les oficines del FC Barcelona.

tracking