SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Joan Capdevila es retira

Va jugar l’últim partit com a professional dimarts amb el FC Santa Coloma a la Champions || “Les botes no les penjo, continuaré jugant amb els veterans”

Joan Capdevila es disposa a xutar una falta durant el partit de dimarts amb el FC Santa Coloma.

Joan Capdevila es disposa a xutar una falta durant el partit de dimarts amb el FC Santa Coloma.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Capdevila va disputar dimarts el seu últim partit com a futbolista professional. Després de l’eliminació del FC Santa Coloma en la fase prèvia de la Lliga de Campions, ha decidit posar el punt final a una carrera esportiva envejable, amb un palmarès a l’abast de molt pocs.

El targarí, que al febrer va complir 39 anys, va guanyar el Mundial amb la selecció espanyola el 2010 i l’Eurocopa el 2008, així com la plata olímpica a Sydney 2000. A nivell de clubs, compta amb una Copa, dos Supercopes i, encara que mai ha guanyat la Lliga espanyola, sí que ho va aconseguir en la seua etapa a Portugal. “No se sap mai. Ja m’he retirat dos vegades i no hi ha manera”, va fer broma Capdevila en declaracions al Diari d’Andorra.

És el lleidatà amb més partits a Primera, amb 410, 18 més que el blaugrana Carles Puyol

“Les botes no les penjaré. Me les continuaré posant encara que sigui amb els veterans. Els nous projectes són seguir vinculat al món del futbol, buscar reptes i sensacions, encara que no sé on aniré a parar”, va afegir Joan. Després de patir una greu lesió el maig del 2015, Capdevila va anunciar que deixava el futbol, però el juny del 2016 va fitxar pel FC Santa Coloma després del seu pas per l’equip de veterans del Tàrrega.

“Ha sigut un any en què m’he divertit, que era el que buscava. He conegut la Lliga andorrana i he jugat la Champions. A Andorra, m’han rebut amb els braços oberts i vull agrair el tracte rebut”, va manifestar després de caure eliminats del torneig. Joan, format al planter del Tàrrega i que va debutar al primer equip amb 18 anys, va ser captat per l’Espanyol, amb el qual va jugar el primer partit a Primera.

Després, va passar per Atlètic, Deportivo i Vila-real, abans de fitxar pel Benfica i tornar a l’Espanyol, on es va convertir en el lleidatà amb més partits a Primera (410). Les últimes temporades com a professional va jugar a l’Índia i Bèlgica. Amb el Santa Coloma, va aconseguir un últim títol per afegir al seu extens palmarès: la Lliga andorrana.

ENTREVISTA A JOAN CAPDEVILA, 26 DE JULIOL DE 1999

Clica a la imatge per veure-ho en alta resolució.

Joan Capdevila es disposa a xutar una falta durant el partit de dimarts amb el FC Santa Coloma.

Joan Capdevila es disposa a xutar una falta durant el partit de dimarts amb el FC Santa Coloma.DIARI D’ANDORRA

tracking