SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Messi es reinventarà com a ‘cervell’ del joc

Ja renovat i arribat a la trentena, influirà des d’una zona més endarrerida

Leo Messi fa la seua habitual dedicatòria després de marcar un gol la temporada passada.

Leo Messi fa la seua habitual dedicatòria després de marcar un gol la temporada passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Encara esperem el millor de Messi”, va dir Ernesto Valverde fa unes setmanes durant la seua presentació com a nou tècnic blaugrana. I és que Messi ha estat capaç de reinventar-se sempre, últimament amb el trident que forma amb Suárez i Neymar. L’argentí ha sigut el referent en el Barça de l’estil ideat per Johan Cruyff i que s’aprèn a la Masia. Però, encara que l’estil ha evolucionat, el crac blaugrana ha estat sempre decisiu en els diferents equips i amb els diferents entrenadors que des d’aleshores s’han succeït al Camp Nou.

Després de renovar fins al 2021 i complir 30 anys, a Messi li queda molt futbol encara per mostrar, però partint des de posicions més endarrerides al centre del camp. Lògicament, amb el pas dels anys, el jugador argentí farà menys conducció de pilota i més passades profundes, una cosa que ja se li ha vist fer habilitant davant la porteria fins i tot defenses com és el cas de Jordi Alba.

El club blaugrana, per la seua part, va rebutjar els 35 milions que pagava el City per Sergi Roberto

Té, a més, un gran avantatge, i és que comprèn el joc com pocs futbolistes. No només enlluerna amb la pilota als peus, sinó que llegeix el joc de tot l’equip i fa jugar els seus companys.

La millor versió del rosarino, tanmateix, es va donar en el moment en què va tenir un dels tècnics més influents, com va ser Pep Guardiola. L’ara tècnic del Manchester City va muntar un equip perfectament greixat i dinàmic que girava a l’entorn d’un Messi que desequilibrava com a fals 9.

Leo Messi fa la seua habitual dedicatòria després de marcar un gol la temporada passada.

Leo Messi fa la seua habitual dedicatòria després de marcar un gol la temporada passada.EFE

tracking