SEGRE

DEPORTES

Nadal es planta a vuitens de final de Wimbledon

Va vèncer el jove rus Khatxànov, de 21 anys, jugant un gran matx || Suma deu partits imbatut des de Roland Garros

El manacorí alça els braços per celebrar la victòria davant del rus Khatxànov.

El manacorí alça els braços per celebrar la victòria davant del rus Khatxànov.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mestria de Rafa Nadal es va imposar als 21 anys del rus Karén Khatxànov i l’espanyol es va plantar en els vuitens de final de Wimbledon per primera vegada des que va caure a la final del 2011 contra el serbi Novak Djokovic. Però el japonès Kei Nishikori, novè favorit, va entrepussar amb la tenacitat d’un altre espanyol, Roberto Bautista Agut (6-4, 7-6, 3-6 i 6-3), i va convertir-se en la segona baixa important del torneig, després de la del suís Stan Wawrinka, tercer favorit, que va dir adéu el primer dia de competició.

Nadal va fer un gran partit, que per moments va qualificar d’“irreal” pel que feia a la seua efectivitat, i va guanyar Khatxànov per 6-1, 6-4 i 7-6 (3) en 2 hores i 15 minuts, i se citarà ara amb el luxemburguès Gilles Müller, el seu botxí en la segona ronda del 2005. Amb la victòria d’ahir, ja suma deu partits disputats (set a París i tres a Londres) sense cedir un parcial, i eleva la suma d’aquests a la seua collita a vint-i-vuit. Amb aquesta marca, Nadal ha igualat el rècord que mantenia des dels quarts de final de Wimbledon el 2010 a la final de l’Obert dels Estats Units aquell mateix any.

En el quadre femení, la nord-americana Venus Williams, cinc vegades guanyadora de Wimbledon, va vèncer la jove japonesa Naomi Osaka, de 19 anys, per 7-6 (3) i 6-4, en 85 minuts, per assolir els vuitens de final del torneig londinenc per quinzena vegada.

tracking