SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ÀUSTRIA

Bottas firma la 'pole' i Sainz i Alonso sortiran desè i dotzè

L’asturià va haver de tornar al motor antic

Fernando Alonso va haver de recuperar el motor antic al tenir problemes amb el nou.

Fernando Alonso va haver de recuperar el motor antic al tenir problemes amb el nou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) es va adjudicar ahir la pole del Gran Premi d’Àustria de Fórmula 1, que avui es disputa a Red Bull Ring de Zeltweg, mentre que Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren) partiran desè i dotzè, respectivament. Tots dos van tenir molts problemes.

L’asturià va haver de tornar a la unitat de potència anterior del seu monoplaça, l’especificació número 2, després de detectar problemes al seu MGU-H, mentre que al madrileny se li va parar el cotxe durant la tercera sessió lliure per culpa d’un cable mal connectat.

Hamilton i Vettel van renunciar ahir a donar-se la mà davant de l’afició a petició de l’‘speaker’

Valtteri Bottas, tercer del Mundial, compartirà la primera línia amb el líder, l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va acabar segon a 43 mil·lèsimes de l’escandinau, mentre que el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va acabar tercer però començarà cinc posicions darrere, vuitè, a l’haver de complir una sanció per canviar la caixa de canvis.

Així, Vettel, amb 14 punts d’avantatge en el campionat, disposarà d’una oportunitat d’or per augmentar la seua renda. La segona fila l’ocuparan el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull).

D’altra banda, Vettel i Hamilton, que van protagonitzar un incident a Bakú, van renunciar ahir a donar-se públicament la mà després de la qualificació, malgrat la petició feta per l’italià Davide Valsecchi, conductor de les entrevistes en pista davant del públic. Valsecchi va suggerir que l’alemany i l’anglès, que dijous van firmar teòricament les paus després de l’incident de l’Azerbaidjan, es donessin la mà davant dels aficionats austríacs, una cosa que, tanmateix, no es va produir.

tracking