SEGRE

DEPORTES

Tàrrega, amb els seus campions

Recepció a l’ajuntament a Pierre Oriola i Jaume Ponsarnau pel seu títol de Lliga ACB amb el València Basket || El pivot fitxa pel Barça per a la temporada vinent

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones, entre familiars, amics i representants del consistori, van assistir ahir a l’homenatge que l’ajuntament de Tàrrega va dedicar als seus dos veïns campions de la Lliga ACB amb el València Basket, el tècnic Jaume Ponsarnau i el jugador Pierre Oriola, el qual hores després va ser notícia al transcendir el seu ja possible fitxatge pel Barça, segons va informar Catalunya Ràdio. Oriola, que va començar a jugar al bàsquet amb 12 anys a Tàrrega, va assegurar que “arribar fins aquí no ha estat fàcil però ara és molt bonic”. Durant l’acte d’homenatge a Tàrrega, va admetre la “il·lusió” de vestir de blaugrana, si bé va dir que “cal tenir paciència”. Potser sabedor que l’acord estava pròxim, va assenyalar que “si es dóna el cas, continuaré treballant per guanyar-m’hi un lloc com he fet amb el València”.

Tant Oriola com Ponsarnau van mostrar l’agraïment pel reconeixement de la seua ciutat natal. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va assegurar que “la ciutat està molt satisfeta pels vostres èxits”. Oriola va explicar que “tot va començar aquí amb el Club Natació Tàrrega i gràcies al Jaume vaig poder introduir-me en aquest món, ell em va donar una oportunitat amb el Manresa, llavors els nostres camins es van separar però ara els hem tornat a ajuntar, fet que fa encara més especial aquest reconeixement de la ciutat”. Per la seua part, Ponsarnau va reconèixer que “tant Pierre com jo per créixer professionalment al bàsquet vam haver de sortir de la ciutat però els orígens sempre transcendeixen i mai no hi podem renunciar”. Oriola i Ponsarnau van rebre una placa de reconeixement de mans de l’alcaldessa i el regidor d’Esports, Jaume Folguera.

Tant el pivot com el tècnic es van formar al CN Tàrrega i van començar a créixer al Manresa

Oriola forma part dels preseleccionats de la selecció espanyola que ha triat Sergio Scariolo de cara al proper Eurobàsquet 2017 que es disputarà a Finlàndia, Israel, Romania i Turquia. El pivot va reconèixer que és difícil sortir escollit ja que competeix amb Pau Gasol, el qual va qualificar com “el millor jugador de la història a Espanya”. Si bé va assegurar que “aprofitaré l’oportunitat, intentaré quedar-me tantes setmanes com em sigui possible i sempre amb la il·lusió d’afrontar el repte”.

Per la seua part, el tècnic Jaume Ponsarnau, que ha ampliat el contracte amb el València fins al 2020, va valorar la temporada com a “molt bona”. “Hem tingut moments de tot, de tristesa amb finals perdudes, però les vam perdre perquè vam tenir la possibilitat de ser allà, i moments durs en els quals vam saber tornar a aixecar-nos i acabar, així, com el millor equip de l’ACB”.

Amb referència al recent signat contracte per a les tres temporades vinents amb el València, Ponsarnau va reconèixer que “quan va acabar la temporada tenia la il·lusió que sortís un projecte com a primer entrenador, no va ser així, de manera que continuaré picant pedra i treballant amb un club que m’aprecia i em valora”.

Ponsarnau va explicar que la seua renúncia a participar a l’Eurobàsquet del 2017 és per motius familiars. “El fet de no viure amb la família va fer que aquest estiu tingués ganes de passar-hi el màxim de temps possible. Per a mi, aquesta és ara la prioritat”.

Finalment, es va mostrar molt il·lusionat de poder competir a l’Eurolliga. “No l’he viscuda mai, aquest ha estat el primer any que disputava competicions europees i l’Eurolliga és una competició increïble, m’il·lusiona poder participar-hi, viure-la i aprendre’n”.

Va tenir també unes paraules de reconeixement per a Pierre Oriola, el qual va definir com un “esportista idíl·lic” ja que “transmet tots els valors que ens agradaria que tinguessin els nostres fills i esportistes: el coratge, la lluita, l’actitud, l’esforç, el patir, caure i aixecar-se de nou...”.

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.XAVIER SANTESMASSES

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.

Els homenatjats posen amb els membres del consistori.XAVIER SANTESMASSES

tracking