SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI D'ÀUSTRIA

Bottas venç i Vettel, més líder

El finès, que va eludir una sanció per saltar-se la sortida, suma el seu segon triomf a l’F1 i l’alemany, segon, ja avantatja en 20 punts Hamilton || L’anglès va remuntar fins a la quarta plaça

Valtteri Bottas va manar en el gran premi austríac des de la sortida, que va ser un pèl accidentada i amb diversos abandons.

Valtteri Bottas va manar en el gran premi austríac des de la sortida, que va ser un pèl accidentada i amb diversos abandons.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) es va emportar la victòria en el Gran Premi d’Àustria, la segona de la seua carrera a la Fórmula 1, mentre que Fernando Alonso (McLaren) va abandonar en la primera volta, després que l’envestís el Toro Rosso del rus Daniil Kvyat i Carlos Sainz (Toro Rosso) va fer el mateix en la 46 per problemes al motor.

L’escandinau va estar acompanyat en el podi per l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull), segon i tercer, respectivament, mentre que el britànic Lewis Hamilton, que començava vuitè per una sanció, va remuntar fins a la quarta plaça, però no va poder evitar que Vettel es consolidés com a líder del Mundial al sumar ara 171 punts, vint més que el britànic.

Amb prou feines havien passat uns segons des que s’havien apagat els semàfors quan la carrera va saltar pels aires. Abans del primer revolt, Kvyat, que sortia el catorzè, estavellava el seu monoplaça a la part posterior del d’Alonso, que iniciava la cursa des de la dotzena posició. El cop va provocar que el McLaren de l’asturià fes una virolla i se n’anés a la grava.

Després d’això, el bicampió del món va haver de passar per boxs, on els seus enginyers van comprovar que els danys eren irreparables. La maniobra del rus es va posar sota investigació i va ser sancionada amb un drive through. El desplaçament d’Alonso va afectar també l’holandès Max Verstappen, que va veure com el seu monoplaça era colpejat pel de l’asturià i també realitzava una virolla que acabava amb la seua cursa.

L’asturià va abandonar al ser envestit en la primera volta i el madrileny, en la 46, per una fallada al motor

Els embolics de principi de carrera no acabaven allà. La FIA anunciava que el poleman de dissabte, el finlandès Valtteri Bottas, estava sota investigació per haver-se saltat suposadament la sortida per 201 mil·lèsimes. El temps mínim de reacció d’un ésser humà està entorn de dos dècimes; per sota, es considera jump start. Tanmateix, l’incident va quedar sense sanció i l’escandinau va anar obrint forat sobre Vettel (Ferrari), que va invertir les seues primeres voltes a recordar per ràdio que el líder de la prova havia sortit abans de temps.

Mentrestant, Hamilton va anar remuntant posicions, al baixar la temperatura de l’asfalt i desgastar-se les gomes, fins a quedar-se darrere de l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull), en posició de podi. Al darrere havia deixat Raikkonen, que al pas per garatges va perdre la plaça al calaix final. Amb Bottas i Vettel destacats i sense perill de perdre les seues posicions, la batalla es va centrar entre Hamilton i Ricciardo pel tercer calaix del podi, que al final va ser per a l’oceànic.

Alonso critica Kvyat: “No es pot jugar a les bitlles” Fernando Alonso es va mostrar crític amb el rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) al veure’s obligat a abandonar en la primera volta. “No pot jugar a les bitlles”, va exclamar després de rebre l’impacte del cotxe del rus abans del primer revolt de Red Bull Ring. Després, més calmat, va reconèixer que “és una pena, no és res que estigui a les nostres mans. Havíem sortit bé, de forma que havíem recuperat aquestes dos posicions. En el primer revolt, ens han tocat i han arruïnat un parell de carreres. És el que hi ha”, va assenyalar resignat. L’asturià va afirmar que això el penalitzarà en els propers grans premis. “Segurament posaré a Silverstone i a Hongria l’especificació 3 i sortirem últims, perquè penalitzarem per culpa d’això. Toquen unes carreres difícils, res de nou”, va concloure.

Valtteri Bottas va manar en el gran premi austríac des de la sortida, que va ser un pèl accidentada i amb diversos abandons.

Valtteri Bottas va manar en el gran premi austríac des de la sortida, que va ser un pèl accidentada i amb diversos abandons.EFE

tracking