SEGRE

TOUR DE FRANÇA

Froome elimina rivals

El britànic consolida el liderat i allunya de la general Contador i Quintana en una etapa reina que guanya el colombià Urán || Porte abandona per una caiguda

El colombià Rigoberto Urán celebra al podi el seu triomf en l’etapa reina.

El colombià Rigoberto Urán celebra al podi el seu triomf en l’etapa reina.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El colombià Rigoberto Urán (Cannondale) va firmar un èpic triomf en l’etapa reina del Tour de França, disputada entre Nantua i Chambéry, de 181,5 quilòmetres, en la qual Chris Froome va aconseguir mantenir el mallot groc en una jornada accidentada que va eliminar per accident Richie Porte i va allunyar en els seus objectius Alberto Contador i Nairo Quintana.

Urán (30 anys, Urrao, Antioquia) va ser el més ràpid entre el selecte grup de sis corredors que van arribar escapats a la meta de Chambéry. Es va imposar després de la comprovació de la photo-finish, per mil·límetres, al francès Warren Barguil (Sunweb), que va precedir el líder Chris Froome.

Amb el mateix temps de 5 h 07’ 23” van arribar avançats Bardet, Fuglsang i Aru. Així es repetia una escena que es va produir en la Vuelta del 2013, quan Urán va arrabassar a Barguil la victòria a Formigal després de la decisió de la foto d’arribada.

No sabia el colombià que havia guanyat. Se’n va assabentar quan estava en el control antidopatge. Darrere, la carrera arribava destrossada. Una rebolcada per als favorits. Nairo Quintana, lluny de la seua millor versió, va perdre 1.15 minuts i s’allunya a la general, vuitè, a 2.13.

Pitjor va anar-li l’etapa més temuda del Tour a Alberto Contador, que les va passar magres des de l’últim port i va arribar a 4.19. El madrileny veu amb prismàtics Froome, a 5.15.

Una terrible jornada que va enviar Porte a l’hospital al tenir una espectacular caiguda en el descens de Mont du Chat, que va castigar amb fractura de clavícula Geraint Thomas i que va fer perdre un temps preciós a Dan Martin i Simon Yates.

Tanmateix, la desgràcia d’uns va ser fortuna per a d’altres. Froome va reforçar el mallot groc amb un grapat de segons. Aru és segon, a 18; Bardet, tercer, a 51, i Urán, quart, a 55. L’etapa de la por, amb 7 ports, 3 de categoria especial, una cosa que no succeïa en una etapa del Tour des del 2011, anunciava un terratrèmol a la general. I n’hi va haver.

Hi havia desgast per l’etapa anterior i un desnivell acumulat de 4.600 metres. Una bogeria. El Tour de França gaudeix avui dilluns de la primera jornada de descans. El pilot es trasllada de Chambéry a Périgueux.

Contador: “Les cames no han estat com volia” Alberto Contador (Trek) es va mostrar decebut amb el transcurs de la dura novena etapa i va manifestar que les seues cames no havien estat com “li hauria agradat”. “Jo crec que és secundari, si em fa mal una cosa o l’altra. Les cames no han estat com m’hauria agradat i ja està”, va comentar el dos vegades campió de la ronda gal·la. El de Pinto, que se’n va anar a terra en dos ocasions al llarg de la jornada, va explicar que va ser un dia de “molts nervis” i que ara ha de veure com està de cames i replantejar la carrera en funció d’això. Per la seua banda, Nairo Quintana va dir: “Ens han faltat les forces, però hem lluitat fins on hem pogut, encara que al final hem cedit més temps. Hi ha hagut moltes caigudes i, per fortuna, m’he pogut lliurar de la de Geraint Thomas (Sky) i Rafal Majka (Bora-Hansgrohe). Encara no sé com ho he aconseguit i només per això ja estic content, perquè podria haver estat pitjor i anar-me’n a casa”, va afirmar al final de l’etapa el ciclista colombià que aspirava a guanyar el Tour de França d’enguany.

tracking