ATLETISME

Núria Picas guanya la mitja marató en la seua tornada a la competició

Els 21 km van tancar l’Epic Trail Aigüestortes

Gabriel es va emportar el títol de forma clara.

La mitja marató, amb sortida i arribada a Barruera, va tancar aquest diumenge la quarta entrega de la BUFF® EPIC TRAIL Aigüestortes Sant Maurici 2017. Prop de quatre-cents corredors van prendre la sortida a les set del matí per enfrontar-se a un circuit de 21 quilòmetres per rocosos senders i zones d’alta muntanya fins a arribar als 2.600 metres de cota màxima, amb 1.879 metres de desnivell positiu.

Una de les triomfadores va ser la veterana Núria Picas, que va guanyar la categoria femenina. Després de la seua retirada del Makalu per culpa d’una pneumònia, de la qual encara s’està recuperant, la integrant del BUFF® Pro Team va anar de menys a més.

Després de retirar-se dissabte dels 42 km, el marroquí Razga s’imposa a Jo Forseth per sols 13 segons

Superat el quilòmetre 15 de la prova, va atrapar Clementine Geoffray, que fins a aquell moment havia liderat la competició, però, després de l’avançament de Picas, es va haver de conformar amb la segona posició, amb un registre de 3 h i 10 segons, quatre minuts més que la campiona.

El podi el va completar Imma Boada, que va invertir un temps de 3 h, 13 minuts i 19 segons. Molt més competida va ser la categoria masculina, el guanya- Jordi Saragossa dor de la qual no es va definir fins a pràcticament els últims metres de la cursa.

La persistència i força d’Ismail Razga, que després d’abandonar la marató de 42 quilòmetres el dia anterior i haver patit una caiguda en el transcurs de la mitja marató, que li va fer perdre el liderat durant alguns quilòmetres, va aconseguir refer-se i escalar posicions en els últims metres, fins a penjar-se la medalla d’or amb un temps de 2 h, 18 minuts i 53 segons.

Amb tan sols 13 segons de retard va creuar la línia de meta Jo Forseth (2 h 19:06), que va encapçalar la prova fins que es va veure sorprès a l’últim moment per Ismail Razga. El podi el va completar Juan Javier Jiménez, que va acabar la mitja marató amb un registre de 2 h 19:29.