CICLISME BTT

Ramona Gabriel, campiona de Catalunya a la vall de Boí

La pontsicana no va tenir rival i s’imposa amb més de cinc minuts d’avantatge

Gabriel es va emportar el títol de forma clara.

Barruera va acollir aquest diumenge la BUFF® MTB Marathon de BTT, que va coronar la lleidatana Ramona Gabriel (Team BUFF MTB SCOTT) i el bolivià Ever Alejandro Gómez (Tomàs Bellès-Cannondale) com a campions de Catatunya de marató de BTT.

En un circuit exigent de 58 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu, els ciclistes van gaudir d’una matinal de pura bicicleta de muntanya en un entorn de Patrimoni Mundial, al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes, que va comptar, a més, amb una carrera popular de 37 quilòmetres de recorregut i 1.500 metres de desnivell positiu.

La categoria masculina la va dominar Ever Alejandro Gómez, que va guanyar davant de Ramon Sagues

Tot plegat en el marc del BUFF Mountain Festival, que s’ha celebrat durant tres dies a l’Alta Ribagorça i que engloba una àmplia diversitat d’activitats i proves esportives en plena natura i per a totes les edats.

En categoria femenina, Ramona Gabriel, que no tenia previst participar-hi i que es va decidir a competir-hi un dia abans, va dominar la carrera en tot moment, mostrant una clara superioritat respecte a les seues perseguidores. La pontsicana, guanyadora de la Titan Desert 2016 i segona classificada aquest any, va guanyar amb un temps de 3 hores, 33 minuts i 3 segons, seguida de Raquel Lisbona, del Corriols Bici, que va invertir cinc minuts més, mentre que Sandra Jordà, de l’Orbea Sport Club i actual campiona d’Europa d’Ultramarathon, va completar el podi a l’entrar 20 segons després.

En nois, Ever Alejandro Gómez va ser, des de l’inici, la referència. El corredor del Tomàs Bellès-Cannondale va completar els primers 21 quilòmetres de la prova en primera posició, traient un important avantatge que li va permetre rendibilitzar-lo fins al final, deixant Ramon Sagues (Primaflor Mondraker) i Adrià Noguera (BUFF MTB SCOTT Team) lluitar pel segon i tercer llocs. Ever va parar el crono en 2 h 42:44, i van completar el podi Sagues, segon, amb 2 h 48:32, i Noguera, tercer, amb 2 h 49:47.