SEGRE

FUTBOL TERCERA CATALANA

Ajuda 'extra' al Balàfia

El primer equip utilitzarà protectors bucals per cuidar la dentadura i rendir més físicament || Cristiano i Valentino Rossi, esportistes que ja els usen

Edu Gasol, Ramon Folguera, Miquel Gensana i Francisco Rodríguez, ahir durant la presentació.

Edu Gasol, Ramon Folguera, Miquel Gensana i Francisco Rodríguez, ahir durant la presentació.X.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer equip de la UE Balàfia comptarà la pròxima temporada amb una ajuda extra per intentar l’objectiu de l’ascens a Segona Catalana. Tots els jugadors utilitzaran en els partits un protector bucal personalitzat, fabricat pel seu patrocinador, Ilerdent que, a banda de protegir-los la dentadura, els ajudarà a rendir més físicament.

Els protectors bucals s’associaven fins ara amb esports com el rugbi i la boxa, i també el bàsquet en el cas dels homes alts interiors pels cops de colze que es reparteixen sota les cistelles. En el futbol els casos eren aïllats, menys a Holanda on forma part de l’equipatge esportiu i en altres països com el Japó, els EUA, la Gran Bretanya i Itàlia. Esportistes com Cristiano Ronaldo, Valentino Rossi i l’exnúmero u del golf Tiger Woods els utilitzen.

Alineen la mandíbula per complet i aporten al jugador força, equilibri i potència muscular

La firma lleidatana Ilerdent, a través del seu laboratori Ilab 17, s’encarregarà de fabricar aquests protectors bucals a mida per als jugadors del Balàfia, en una iniciativa innovadora en el futbol català. Segons el gerent d’Ilerdent, Miquel Gensana, “cada esport té un risc molt concret i en el futbol hi ha cops de colze que arriben a provocar ruptura de peces dentals i desplaçaments de mandíbula.

En altres països ja ho tenen en compte com a Holanda i Austràlia. Amb aquest protector alineem la mandíbula per complet i aportem al jugador força, equilibri i potència muscular. Encara que sembli difícil de creure, portar un protector personalitzat fa que es generin uns sistemes neuromusculars que permet que s’aprofitin altres músculs del cos”.

El coordinador de la UE Balàfia i exmembre de l’staff tècnic del Lleida Esportiu, Edu Gasol, va assenyalar sobre aquest punt que “el nostre objectiu és ser el màxim de competitius possible per aconseguir l’ascens i considerem que el protector ens servirà per minimitzar el nombre de lesions”. Per la seua part, el president del club, Francisco Rodríguez, va dir que “estem oberts a tot el que sigui millorar”.

tracking