SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida, contrari a l'acord per reduir els ascensos a la Lliga ACB

Passaria de dos a un a partir del 2019

Borja Comenge va assistir ahir al campus del Força Lleida.

Borja Comenge va assistir ahir al campus del Força Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actel Força Lleida i altres clubs de la LEB Or han mostrat el seu rebuig a l’acord assolit per la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i l’ACB, a instàncies del CSD, per reduir el nombre d’ascensos a la màxima categoria, aspecte que aquest dilluns l’assemblea de clubs de l’ACB no va aprovar.

L’acord, en principi per als sis propers anys, preveu una Lliga ACB de disset equips durant les dos pròximes temporades, amb dos ascensos i dos descensos com fins ara. Però la campanya 2019-2020, només hi hauria un ascens de LEB Or per passar d’aquesta manera una Lliga de setze, com volen Barça i Madrid, entre d’altres. La FEB seria compensada amb una quantitat que rondaria el mig milió d’euros.

Els equips amb dret a pujar pagaran aquest any 1,6 milions en lloc dels 4,7 que se sol·licitava abans

Segons va assenyalar el president de l’Actel Força Lleida, Félix González, aquesta mesura “ens perjudica i molt, ja que per a nosaltres pujar a l’ACB serà molt més complicat que ara”. I va afegir: “Amb això el que volen fer és blindar els equips d’ACB, i la LEB Or perdria rellevància. Prefereixo tenir dos places d’ascens que rebre 600.000 euros, que tampoc sabem si revertirien en els clubs.”

L’Assemblea de Clubs d’ACB sí que va aprovar aquest dilluns les noves condicions econòmiques d’accés a la màxima competició, entre les quals la reducció en tres milions d’euros del polèmic cànon.

Per a aquesta temporada, els clubs que tinguin l’opció d’ascendir, cas del Gipuzkoa i Burgos, només hauran d’abonar 1.616.084 euros, quantitat inferior als 4,7 milions que sol·licitava anteriorment de cànon. A més, aquests diners es podran abonar al llarg de quatre temporades i amb dret a la devolució de l’import aportat en cas de descens.

tracking