SEGRE

CICLISME MARXES POPULARS

Naix la Falla Gran Fons Ribagorça, que aspira a 2.000 ciclistes en 3 anys

Es disputarà el proper 3 de setembre

La prova, presentada ahir a la Diputació, tindrà un mallot únic per a tots els participants.

La prova, presentada ahir a la Diputació, tindrà un mallot únic per a tots els participants.X.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari de marxes cicloturistes tindrà una nova prova a Lleida a partir d’aquest any amb la creació de la Falla Gran Fons Ribagorça, la primera edició de la qual es disputarà el proper 3 de setembre. Serà una prova que involucrarà tres poblacions de l’Alta Ribagorça, que s’alternaran anualment i de forma rotativa a la sortida. Barruera, que el cap de setmana passat va acollir una altra edició de l’Epic Buff Aigüestortes de carreres de muntanya i el Català de BTT Marathon, tindrà l’honor d’inaugurar la prova, que espera assolir els 2.000 ciclistes en tres anys.

“Volem que sigui un referent en el món de les marxes cicloturistes i creiem que 2.000 ciclistes és la participació que podem assolir al final del primer cicle, si bé en la primera edició esperem entre 400 i 500 corredors”, va apuntar en aquest sentit Tito Pueyo, un dels membres de l’organització.

Un de 133 quilòmetres i gairebé 3.000 metres de desnivell positiu, i un altre de 84 km i 1.840 metres

La Falla Gran Fons Ribagorça, que el 2018 sortirà del Pont de Suert i el 2019 de Vilaller, comptarà amb dos recorreguts que transcorreran per la Ribagorça lleidatana i l’aragonesa. Un tindrà 133 quilòmetres i 2.950 metres de desnivell positiu amb cinc ports de muntanya (alt de Bonansa, alt d’Espés, Càmara de Montanui, estació de Boí Taüll i Caldes de Boí). En canvi, el segon recorregut constarà de 84 km amb 1.840 metres de desnivell positiu i tres dels cinc ports citats anteriorment. Els circuits es mantindran en les pròximes edicions.

Un dels trets distintius de la prova altoribagorçana serà el mallot que lluiran tots els participants i que està dedicat a la falla, l’emblema principal i tradició d’aquest esdeveniment únic que va ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2015.

tracking