SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Tornen Bakero i Amor

El Barça els posa al capdavant de la gestió dels juvenils i del filial per reforçar l’estructura i frenar la fuga de talents || El del planter ja hi va estar anys enrere

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exjugadors del FC Barcelona José Mari Bakero i Guillermo Amor, integrants d’aquell mític Dream Team que va liderar Johan Cruyff des de la banqueta, són els nous responsables del futbol formatiu professional del club blaugrana i portaran la gestió del Barça B, el Juvenil A i el Juvenil B, amb la qual cosa prendran el relleu de Pep Segura, que va deixar el càrrec per ser el nou mànager esportiu de l’àrea de futbol.

“El FC Barcelona ha arribat a un acord amb José Mari Bakero i Guillermo Amor perquè siguin els nous responsables del futbol formatiu Professional. El Barça B, Juvenil A i el Juvenil B són els equips que estaran sota la seua gestió”, va assenyalar ahir el club a través d’un comunicat.

Els dos ocupen el càrrec que ha deixat Segura, que ha estat nomenat nou mànager esportiu

Amb aquests canvis el planter blaugrana, en la seua etapa més adulta i immediatament prèvia al salt al primer equip, es nodreix de dos responsables que en el seu dia van ser jugadors importants del Dream Team i, en el cas d’Amor, format en les categories inferiors des de l’equip infantil. El del planter va ser jugador del primer equip entre els anys 1988 i 1998. A més, va ser un dels responsables del futbol formatiu del FC Barcelona des del 2003 fins al 2007 i director esportiu d’aquesta àrea entre el 2010 i el 2014, per la qual cosa té experiència en aquest àmbit.

Bakero, al seu torn, va ser futbolista del primer equip durant els vuit anys durant els quals Johan Cruyff va dirigir el FC Barcelona, entre el 1988 i el 1996, període en què també va exercir de capità. Posteriorment, Bakero va ser ajudant de Serra Ferrer i Van Gaal en el Barça. Recentment ha estat l’organitzador de l’homenatge a Wembley’92 i fins ara era entrenador dels Barça Legends, l’equip d’exjugadors i llegendes blaugrana, entre les quals hi havia els brasilers Ronaldinho i Rivaldo.

Amb el nomenament d’aquests dos exjugadors, història del club, es dóna més énfasi a les etapes finals de formació i, amb això, el club pretén tenir més controlats els seus joves valors i evitar així la fuga de talents que pateix últimament l’entitat cap a equips estrangers.

madrid

Theo Hernández va assegurar ahir durant la seua presentació oficial com a jugador del Madrid que no va tenir cap pressió per fitxar per les pròximes sis temporades. “De petit cadascú és d’un equip, el primer que vols és arribar a Primera divisió. He estat a l’Atlètic de Madrid, que s’ha portat molt bé amb mi, i ara sóc aquí. He elegit el Reial Madrid perquè és el millor club del món i sé que aquí arribaré molt lluny”, va explicar.

D’altra banda, la plantilla blanca es va sotmetre ahir als exàmens mèdics un dia abans d’anar-se’n a Los Angeles per fer la gira americana.

El RCD Espanyol va començar ahir la pretemporada i ho va fer amb la presentació de les dos principals novetats d’aquesta temporada, l’exmadridista Esteban Granero, que arriba de la Reial Societat, i l’excapità Sergio García, que torna a l’entitat després d’un periple de dos anys a Qatar. El madrileny, que ha firmat un contracte de tres temporades més una altra d’opcional, tindrà una clàusula de 40 milions d’euros. García, per la seua banda, va confessar que li encantaria tornar a ser capità i que se li va fer llarg el temps d’espera per poder tornar a ser periquito. “Sabent que tornaria, veient l’equip per la tele, la veritat que el temps ha passat bastant lent, però encantat de poder ser aquí”, va explicar.

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.FC BARCELONA

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.

Guillermo Amor i José Mari Bakero treballaran junts en la formació de jugadors a Can Barça.FC BARCELONA

tracking