SEGRE

CURSES POPULARS

Mollerussa recapta 3.000 € per a una causa solidària

Amb els 10 dorsals de la carrera vertical Fita Alta Madness que van subhastar

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Mollerussa.

La prova es va presentar ahir a l’ajuntament de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa acollirà aquest dissabte, 15 de juliol, la segona edició de la cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell, coneguda amb el nom de Fita Alta Madness, que ja ha recaptat 3.088 euros gràcies a una peculiar iniciativa del Grup Excursionista Serralada, que ha subhastat a cegues els deu primers dorsals de la prova.

Els interessats van enviar un correu a l’organització indicant el preu màxim que estaven disposats a pagar per a cada dorsal, i el rècord va ser un donatiu de 500 euros d’un particular de la zona.

En la primera edició van reunir 1.700 euros amb els dorsals i es va arribar als 2.000 amb altres ajudes

La recaptació ha estat de 3.088 euros, gairebé el doble del que van recollir l’any passat amb aquesta fórmula (1.700 euros), xifra que Jordi Balagué, membre de l’organització, va qualificar d’èxit durant l’acte de presentació d’aquest dimarts.

La suma total, a la qual s’han d’afegir les aportacions dels corredors i aficionats durant la prova (l’any passat es van assolir els 2.000 euros), s’entregarà íntegrament a la fundació anglesa Myotubular Trust per a l’estudi d’una malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta un de cada 50.000 nounats, especialment nens, i té una esperança de vida de menys d’un any. L’entrega del xec es farà a través dels pares del Lluc, un nen de Manlleu que és l’únic que la pateix a Catalunya.

La prova es disputarà a la Serra, al costat del circuit d’autocròs, i consistirà a ascendir el cim comarcal més baix de Catalunya, el tossal de l’Infern, de només 301 metres sobre el nivell del mar, però “aquest fet no és cap obstacle per organitzar una cursa vertical”, va apuntar Balaguer. Els atletes pujaran cent vegades la Fita Alta (298 metres) i a cada pujada superaran un desnivell de 14,4 metres i arribaran a fer 1.440 metres positius en un total de 9,5 quilòmetres.

tracking