SEGRE

TENIS WIMBLEDON

Muguruza frega la final

La hispanoveneçolana arriba per segona vegada a semifinals al derrotar la russa Kuznetsova per 6-3 i 6-4 || Djokovic es planta en els quarts

Garbiñe Muguruza mostra eufòria al firmar la classificació per a semifinals.

Garbiñe Muguruza mostra eufòria al firmar la classificació per a semifinals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Garbiñe Muguruza, última carta espanyola en aquest Wimbledon, es va colar per segona vegada a les semifinals d’aquest Grand Slam al derrotar la russa Svetlana Kuznetsova per 6-3 i 6-4. La jugadora nascuda a Caracas es va imposar a la guanyadora de l’Obert dels EUA el 2004 i Roland Garros el 2009 per quarta vegada consecutiva i ho va fer en 75 minuts, i ara s’enfrontarà per un lloc a la final a l’eslovaca Magdalena Rybarikova, revelació del torneig, que va deixar fora la nord-americana Coco Vandeweghe per un doble 6-3.

A la mateixa pista 1 en la qual dilluns Rafa Nadal abandonava el torneig després de cedir en un èpic cinquè set (15-13) davant del luxemburguès Gilles Muller, Muguruza va imposar el seu tenis, del mateix calibre amb el qual havia derrotat a vuitens l’alemanya Angelique Kerber, número u del món encara fins aquest dilluns. L’espanyola, finalista a Wimbledon fa dos temporades, coneixia de sobres Kuznetsova, de 32 anys, amb qui s’havia enfrontat en quatre ocasions, guanyant les tres últimes: a Roland Garros i el Masters de Singapur l’any passat i a Brisbane, aquesta temporada.

Kuznetsova va intentar endebades variar les altures, atansar-se a la xarxa i treure del fons de la pista la campiona de Roland Garros de l’any passat. Garbiñe, amb una gran mobilitat, molt ràpida en els desplaçaments per la línia de fons, va desbaratar-li els plans. Va trencar dos vegades el servei de la rival, un en cada set (3-1 i 3-2), i va conservar el seu durant tot el partit, anul·lant les tres ocasions que Sveta va tenir. La russa, després del partit, es va queixar que l’espanyola va rebre “indicacions tota l’estona” des de la seua llotja, una cosa per la qual l’any passat va ser amonestada per l’àrbitre quan el seu entrenador, l’espanyol Carlos Martínez, l’animava.

L’altra semifinal la disputaran la nord-americana Venus Williams, cinc vegades guanyadora de Wimbledon, que va derrotar la letona Jelena Ostapenko, recent guanyadora de Roland Garros, per 6-3 i 7-5, i la britànica Johana Konta, que va batre la romanesa Simona Halep per 6-7 (2), 7-6 (5) i 6-4, la derrota de la qual corona la txeca Karolína Plísková com a nova número u del món.

D’altra banda, Novak Djokovic va completar el quadre de finalistes de quarts al batre ahir el francès Adrian Mannarino per 6-2, 7-6 (5) i 6-4.

tracking