SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Contador, sense premi

El francès Barguil va ser el més ràpid del grup d’escapats, en què hi havia el madrileny, Quintana i Landa, ara cinquè || Fabio Aru va mantenir el liderat

Barguil celebra la victòria d’etapa amb Quintana i Contador esprintant al fons.

Barguil celebra la victòria d’etapa amb Quintana i Contador esprintant al fons.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Warren Barguil va celebrar en gran la Festa Nacional del 14 de juliol al guanyar la tretzena etapa del Tour, que també va tenir com a grans protagonistes Alberto Contador i Mikel Landa. Fabio Aru va mantenir el groc després d’una etapa explosiva.

Barguil va ser el més ràpid dels escapats que es van jugar el triomf d’etapa. Es va anticipar a Foix a Quintana, Contador i Landa. El quartet va posar contra les cordes el grup del líder. Aru va creuar la línia de meta al costat de Chris Froome a 1:49 minuts, suficient per salvar el mallot groc més suat dels últims temps. Va perillar el liderat d’Aru, també el liderat de Froome a l’Sky per la superetapa que va liderar Mikel Landa amb Contador de principi a fi, però l’italià va tornar a lluir el seu picardiós somriure al podi com a canceller del Tour. Froome es va mantenir a 6 segons, Romain Bardet a 25 i el colombià Rigoberto Urán a 35. Landa va saltar al cinquè lloc i es va confirmar com a alguna cosa més que el segon trumfo de l’Sky. Es va rebel·lar també Quintana, ferit però no mort, i fins i tot Contador, animador de l’etapa des del primer port.

A 26 quilòmetres de Foix, el liderat estava en l’aire. Els homes de la general es van agrupar per mantenir-se per sota dels 2 minuts de desavantatge. Suficient perquè Aru no perdés el groc i Froome els galons de l’Sky. Contador va aprofitar els últims quilòmetres per buscar l’etapa i convèncer-se que encara li queden cartutxos en aquest Tour. Va esprintar el primer, però Barguil va ser més ràpid. El triomf més important de la seua vida per al ciclista del Sunweb, guanyador el 2013 de dos etapes de la Vuelta.

Avui l’etapa surt del Pirineu, amb un recorregut de 181,5 quilòmetres i escarpat al final.

tracking