SEGRE

CARRERES DE MUNTANYA COMPETICIONS

Enèsima proesa de Kilian

Jornet guanya la Hardrock de 160 km, després de córrer-ne 140 amb el braç en cabestrell a l’haver-se dislocat l’espatlla || És el quart triomf consecutiu del lleidatà en aquesta prova nord-americana

Kilian Jornet, amb el braç en cabestrell, al costat d’un dels seus rivals, Joe Grant.

Kilian Jornet, amb el braç en cabestrell, al costat d’un dels seus rivals, Joe Grant.PHILIP REITER/SALOMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’acaben els qualificatius per al lleidatà Kilian Jornet. L’home que va pujar i va baixar l’Everest d’una tirada dos vegades en sis dies ha tornat a deixar bocabadats coneguts i estranys. El corredor de Salomon va guanyar ahir la Hardrock (100 milles/160 km a la serralada de San Juan, al sud de Colorado) després de córrer 140 quilòmetres amb el braç en cabestrell a l’haver-se dislocat l’espatlla. D’aquesta forma, va arribar a la meta (“no és la primera vegada que em surt l’espatlla de lloc”, va dir somrient) i va besar la roca amb un xai gravat, símbol de la tradició minera de la regió després de 24 hores, 31 minuts i 38 segons. Jornet va caure en una baixada abans de transitar per la meitat del recorregut. Era només el quilòmetre 21 de la carrera. Va afrontar 140 quilòmetres amb l’espatlla enganxada al cos, en cabestrell. La devoció de Jornet per l’esport, el trail i aquesta prova en particular va quedar reflectida en la decisió de seguir en carrera. La

Hardrock

El de Montellà i Martinet va caure al km 21 d’una carrera que puja 13 vegades cims de més de 3.700 m

presenta 160 quilòmetres de recorregut amb 20.132 metres de desnivell acumulat. Els participants escalen fins a tretze ocasions cims de més de 3.700 metres. El Handies Peak, a 4.218 metres, és el punt més alt del trajecte. Aquesta cursa assigna els seus 140 dorsals per sorteig. A Kilian li ha costat tres anys aconseguir plaça. Va debutar-hi el 2014. Va guanyar i amb rècord: 22 hores, 41 minuts i 35 segons. Una de les particularitats d’aquesta carrera és que cada edició es corre en un sentit de les agulles del rellotge. El 2015, Jornet va guanyar i una altra vegada amb rècord. El 2016, un altre pas de rosca. Victòria compartida després d’entrar a meta al costat de Jason Schlarb. Havien compartit 23 hores de cursa junts. “No tenia sentit guanyar per 1 o 5 minuts”, va argumentar Jornet. Després de la victòria als EUA, Jornet es prepararà per disputar la Sierre-Zinal, a Suïssa.

La torre de capdella

L’atleta d’Igualada establerta a l’Alt Urgell, Laura Orgué, ha aconseguit un doble èxit aquest cap de setmana al ser divendres més ràpida que el telefèric de la Vall Fosca i ahir guanyar la Vertical Cabanera, prova de la Copa del Món del Km Vertical, amb rècord inclòs.

Orgué, vigent campiona mundial del Km Vertical, es va marcar el repte d’enfrontar-se en un ascens vertiginós al telecabina de la Vall Fosca en un recorregut de 692 metres i 340 de desnivell, que surt de Sallente i arriba fins a l’estany Gento. L’atleta va completar l’ascensió en 16’20” i va arribar segona, abans que una màquina que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici.

I ahir Laura Orgué va tornar al calendari internacional per la porta gran amb una important victòria a la Vertical Cabanera, cronoescalada al Montsent de Pallars, que cobreix un desnivell de 1.463 m en només 5,2 quilòmetres i que aquest any era carrera cardioprotegida. Orgué es va imposar amb 1h, 11 minuts i 57 segons, i va batre el rècord d’1h 14’58” que havia aconseguit Mireia Santesmases el 2012. En homes, Jan Margarit va completar el recorregut en menys d’una hora, 58’50”, i va superar així el rècord anterior de Marc Solà el 2011, amb un temps d’1h 02’12”.

Kilian Jornet, amb el braç en cabestrell, al costat d’un dels seus rivals, Joe Grant.

Kilian Jornet, amb el braç en cabestrell, al costat d’un dels seus rivals, Joe Grant.PHILIP REITER/SALOMON

tracking