SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Mollerussa recull 4.000 € per una causa solidària

En la singular carrera Fita Alta Madness per a una malaltia minoritària

La prova, a força de repetir ascensions en un circuit tancat, es fa molt dura.

La prova, a força de repetir ascensions en un circuit tancat, es fa molt dura.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Pla d’Urgell va acollir ahir la segona edició de la carrera vertical de caràcter solidari, coneguda amb el nom de Fita Alta Madness, que va aconseguir recaptar més de 4.000 euros per a la investigació d’una malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. El vencedor va ser Dani Bellart, del CC Arbeca, que va invertir un temps de 53’15” a pujar i baixar gran nombre de vegades un circuit tancat a la Serra, de 60 metres d’ascensió, per completar un total de 12 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat.

La recaptació que s’aconsegueixi s’entregarà a la fundació anglesa Myotubular Trust per a l’estudi d’aquesta malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta un de cada 50.000 nounats, especialment els nens, i tenen una esperança de vida de menys d’un any.

Al no haver-hi grans elevacions al Pla d’Urgell, es repeteix la pujada a tall de carrera vertical

Voler organitzar una carrera vertical en una comarca que precisament es diu el Pla d’Urgell per l’absència d’elevacions pot semblar un impossible o una bogeria (l’elevació més gran és el Tossal de l’Infern amb tan sols 303 metres). Però no va pensar així un grup d’atletes del Grup Excursionista Serralada, que van tenir la idea d’organitzar aquesta peculiar prova denominada Fita Alta Madness.

Segons Jordi Balaguer, un dels promotors de la prova, aquest any no van poder fer la carrera a la Fita Alta (l’elevació del Pla d’Urgell amb 289 metres d’altura) al no comptar amb el permís del propietari del terreny, per la qual cosa van traslladar l’esdeveniment esportiu al costat del circuit d’autocross a la Serra. Només corren aquesta peculiar prova deu atletes, que hi participen a tall de subhasta, de manera que els que més licitin per a la causa solidària són els que al final corren. Entre aquests deu corredors hi havia una dona participant, l’atleta lleidatana Núria Codina.

La prova, a força de repetir ascensions en un circuit tancat, es fa molt dura.

La prova, a força de repetir ascensions en un circuit tancat, es fa molt dura.EDGAR ALDANA

tracking