SEGRE

TOUR DE FRANÇA

Aguanta el líder Froome

El britànic pateix una punxada, però manté el mallot groc i Quintana perd quatre minuts i es despenja || L’holandès Mollema guanya l’etapa

L’holandès Bauke Mollema aixeca els braços celebrant ahir la victòria a l’etapa.

L’holandès Bauke Mollema aixeca els braços celebrant ahir la victòria a l’etapa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’holandès Bauke Mollema (Trek) es va adjudicar aquest diumenge la quinzena etapa del Tour de França 2017, que recorria 189,5 quilòmetres entre Laissac-Sévérac l’Eglise i Le Puy-en-Velay, que és la seua primera victòria en la ronda gal·la i en una jornada en què Chris Froome (Sky) va mantenir el mallot groc.

Mollema va aprofitar la baixada del Col de Peyra Taillade, port de primera categoria a 31 quilòmetres de meta, per obrir un forat amb els perseguidors que finalment seria insalvable. Al darrere, els favorits van entrar tots en el mateix grup i sense diferències de temps a excepció d’un Nairo Quintana (Movistar) que va perdre qualsevol oportunitat de disputar la Grande Boucle al perdre gairebé quatre minuts amb el líder, Chris Froome.

L’etapa es va començar a decidir molt aviat, quan a 115 quilòmetres de la meta 28 corredors –entre els quals Mollema– s’escapaven a més de cinc minuts i el gran grup no podia o no volia fer res per neutralitzar la diferència. La distància va anar augmentant segon a segon i, a setanta quilòmetres de la meta, l’escapada comptava amb set minuts de renda.

Poc després va arribar un dels moments claus de l’etapa, quan el conjunt AG2R va començar a tirar amb força i va deixar enrere Nairo Quintana i Chris Froome, que va tenir una punxada. El colombià no va poder recuperar-se, a diferència del vigent campió de la ronda gal·la, que amb ajuda dels seus companys, va abastar de nou el grup dels favorits. Menció especial per a un Mikel Landa sobrat de cames i que s’està erigint com el millor escuder de Froome en aquest Tour.

Ja al penúltim port de la jornada, el Col de Peyra Taillade de primera categoria, Mollema se’n va anar en solitari perseguit per un quartet format per Diego Ulissi (UAE Emirates), Tony Gallopin (Lotto Soudal), Primoz Roglic (Lotto NL - Jumbo) i Warren Barguil (Sunweb), que no van poder assolir el company d’Alberto Contador.

Pel que fa a la general, no hi va haver gaires canvis a les primeres posicions, amb Chris Froome al capdavant perseguit per Fabio Aru a 18 segons, Romain Bardet a 23 i Rigoberto Urán (Drapac) a 29. Avui dilluns hi ha jornada de descans.

Nairo: “Si les cames no responen, no responen” El colombià Nairo Quitana va mostrar aquest diumenge la seua decepció per haver perdut més de 4 minuts a la quinzena etapa del Tour de França respecte als favorits i totes les seues opcions d’acabar al podi de la ronda gal·la. “Ha estat una etapa dura, no he pogut recuperar. M’hi he quedat i, a partir d’ara, anirem dia rere dia. Continuarem lluitant, avançant endavant sense rendir- nos”, va assenyalar el líder del Movistar. Quintana va assegurar que “és el capdavant el que mana però quan les cames no responen, no responen”. “Continarem lluitant a veure què surt”, va agregar el colombià, que ara és onzè a 6.16 minuts del líder, el britànic Chris Froome. Per la seua part, Alberto Contador va assegurar estar “molt content” per la victòria del seu company d’equip Bauke Mollema, i va afirmar que anava “a més” i es va mostrar “optimista” de cara a l’última setmana a la ronda gal·la. “Ha estat un dia molt bo per a nosaltres, estic contentíssim amb la victòria de Mollema. És una gran notícia per a l’equip just abans del dia de descans”, va assenyalar el corredor madrileny.

tracking