SEGRE

Futbol

Lleida triomfa al Paraguai

Fernando Jubero, que va començar entrenant els benjamins de la UE Lleida, i el seu assistent Dani Rubiol, d’Ivars d’Urgell, guanyen la Lliga amb el Libertad || El primer va arribar al país el 2012

Fernando Jubero, tercer per la dreta subjectant un dels trofeus, i Dani Rubiol, primer per la dreta, amb la resta de l’‘staff’ tècnic del Libertad.

Fernando Jubero, tercer per la dreta subjectant un dels trofeus, i Dani Rubiol, primer per la dreta, amb la resta de l’‘staff’ tècnic del Libertad.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Jubero, que es va formar com a entrenador i va viure durant tretze anys (1996-2009) a Lleida encara que va nàixer a Barcelona, segueix fent història en el futbol sud-americà i, en concret, al paraguaià, on va arribar el 2012 com a director esportiu, inclosos els equips de base.

Després de tres subcampionats en quatre anys amb dos equips diferents (Guaraní i Olimpia) i ser semifinalista de la Copa Libertadores el 2015, fa uns dies va poder a la fi assaborir la mel del triomf al proclamar-se campió de Lliga del torneig Apertura amb el Libertad, el seu tercer club en el futbol paraguaià.

I juntament amb ell, un dels membres de l’staff, que va arribar al gener i també ha contribuït a aquest vintè títol de Lliga del club en tota la seua història, és el tècnic nascut a Ivars d’Urgell, Dani Rubiol, amb experiència en el futbol base de diversos clubs lleidatans i exdirector esportiu del Balaguer.

Abans d’aquest títol, Jubero va ser 3 vegades subcampió amb 2 clubs i semifinalista de la Copa Libertadores

Jubero, de 43 anys, va arribar a Lleida el 1996 on va estudiar magisteri i psicopedagogia a la UdL i va fer els primers passos com a entrenador. Aquest lleidatà d’adopció recorda amb humilitat que “vaig començar bé a baix, a l’equip benjamí D de la UE Lleida i en aquella època vaig aprendre molt de la manera d’entendre i viure el futbol d’autèntics referents per a mi com Antoni Palau, Lluís Elcacho i Miguel Rubio, així que van ser uns cops molt durs per a mi les morts de Palau i Emili Vicente”.

Amb Emili, el seu assistent Dani Rubiol havia compartit moltes hores fins i tot en tasques de comentarista de partits. Per a Jubero, “Lleida és la meua casa, on he estat més temps, i el Lleida, que ara és l’Esportiu, el segueixo i el porto al cor”. A més del futbol base del Lleida es va foguejar com a entrenador a l’EF de la Noguera, EF Alguaire, Tamarit, juvenil de l’EF Tàrrega i el primer equip de la CE Cervera, a més de coordinar-ne el planter.

Durant aquell temps va ser també analista de rivals del Barça B quan l’entrenava Pere Gratacós. Així mateix, va formar part de l’estructura tècnica de la Federació Catalana i quan va deixar Catalunya va entrar a treballar com a captador de joves talents visitant el Vietnam, Tailàndia, Guatemala, Costa Rica i el Paraguai. En aquest país va contactar amb un directiu del Guaraní, que li va oferir ser el director esportiu.

A l’acomiadar el llavors entrenador, el va substituir provisionalment, però va quedar subcampió i va seguir en el càrrec i va arribar a les semifinals de la Copa Libertadores, on va caure contra el River Plate, que seria el campió. Després de passar per l’Olimpia, el premi al seu treball li ha arribat amb el títol de lliga amb el Libertad.

La Copa Sud-Americana i el Clausura, els pròxims reptes Fernando Jubero ja pensa en nous reptes com la Copa Sud-Americana o el torneig de Lliga Clausura després d’obtenir el primer títol. Ell i Dani Rubiol tenen contracte fins al desembre del 2018 perquè a Sud-amèrica les temporades es compten per anys naturals. Després d’aconseguir el títol de Lliga amb el Libertad, que li ha donat la classificació per a la Copa Libertadores de l’any que ve. Aquest any també l’han jugat perquè el Libertad va guanyar també la lliga el 2016 amb un altre entrenador. Amb Jubero al capdavant han quedat tercers del seu grup, cosa que va fer que fossin repescats per a la Copa Sud-Americana (com passa amb la Champions i l’Europa League). En el primer partit de la Copa Sud-Americana van golejar a domicili l’Huracán argentí per 1-5, per la qual cosa tret de catàstrofe passarà ronda en el partit de tornada a casa el 2 d’agost. Abans, el Libertad començarà el torneig Clausura de Lliga el dia 22 d’aquest mes al seu estadi davant del Rubio Ñú.

Fernando Jubero, tercer per la dreta subjectant un dels trofeus, i Dani Rubiol, primer per la dreta, amb la resta de l’‘staff’ tècnic del Libertad.

Fernando Jubero, tercer per la dreta subjectant un dels trofeus, i Dani Rubiol, primer per la dreta, amb la resta de l’‘staff’ tècnic del Libertad.

tracking