SEGRE

BÀSQUET LEB OR

L'Actel Lleida incorpora el millor base de Portugal

El canadenc Jarred Ogungbemi-Jackson, de 25 anys, arriba del Galitos-Barreiro

Jarred Ogungbemi-Jackson, durant un partit amb el Galitos.

Jarred Ogungbemi-Jackson, durant un partit amb el Galitos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Actel Força Lleida ha tancat la posició de base amb la incorporació del base canadenc Jarred Ogungbemi-Jackson, de 25 anys i 1,78 metres, nomenat millor base de l’LPB portuguesa la passada temporada.

El jugador, que no ocuparà plaça d’extracomunitari ja que té la nacionalida jamaicana, va fer de mitjana 18,9 punts i 4,8 assistències amb el Galitos-Barreiro, equip amb el qual va arribar a quarts de la màxima categoria lusitana. El nou base de l’Actel Lleida té un gran domini de la pilota, és molt ràpid en les transicions i un habitual des de la línia exterior, amb un 37% d’encert.

El nou base no ocuparà plaça d’extracomunitari, ja que té la nacionalitat jamaicana

Nascut a Winnipeg (Manitoba) l’11 d’agost del 1991, Jarred es va formar a la Universitat de Calgary. És el líder històric dels Dinos en robatoris de pilota i el tercer màxim anotador, ja que en la seua carrera universitària va fer 20,6 i 19,3 punts de mitjana. El 2015 va tenir la seua primera experiència europea amb el Galitos-Barreiro, on ja va destacar amb els seus 14,8 punts de mitjana.

La passada temporada, amb el conjunt del districte de Setubal va fer un pas més en la seua aportació anotadora i també va ser el segon més valorat de l’LPB. Jarred també va formar part de la selecció júnior del Canadà el 2009. Ogungbemi-Jackson formarà parella en la direcció de joc amb Marc Rubín de Celis, al qual el cos tècnic ha buscat un complement quant a aportació ofensiva i que l’anterior campanya va ser Rupnik.

La incorporació de Jarred és la segona de l’Actel Lleida per a la pròxima temporada, després de la del pivot neozelandès Mike Karena, que arriba procedent de l’Iraurgi, campió de la LEB Plata. A més, tenien contracte Rubín de Celis i Sutina, i van renovar Feliu i Mbaye, mentre que el club va aconseguir la cessió, per una temporada més, del pivot lleidatà Marc Martí, ara a l’Europeu sub-20 amb la selecció espanyola.

Després de l’arribada d’un segon base, només queda per fer-se oficial la renovació d’Alzamora, mentre que al capítol d’incorporacions completaran la plantilla de la temporada 2017-18 un escorta i un aler. El club encara pot inscriure un extracomunitari més, ja que Karena ocupa una de les dos places disponibles.

tracking