CICLISME TOUR DE FRANÇA

Cara i creu per a Froome i Aru

El britànic conserva el lideratge i obre bretxa sobre l’italià, que es va despenjar al Galibier || Roglic guanya la primera etapa alpina i Landa torna a ser cinquè

El líder Christopher Froome, de l’Sky, davant de Fabio Aru, de l’Astana, durant l’etapa d’ahir.EFE

L’eslovè Primoz Roglic es va imposar ahir en la dissetena etapa del Tour de França, la primera alpina, mentre que el britànic Chris Froome va conservar el mallot groc i el colombià Rigoberto Urán es va situar en la segona posició de la general.

L’italià Fabio Aru, que fins ara era segon, va ser el gran damnificat de la jornada, després de quedar-se despenjat a les rampes del Galibier, desavantatge que no va poder salvar en el descens fins a la meta de Serre Chevalier. El ciclista de l’Astana va creuar la meta 31 segons després dels favorits, per la qual cosa ara és quart a 53 segons del líder.

Urán va aconseguir la segona plaça de l’etapa i gràcies als sis segons de bonificació va empatar amb el francès Romain Bardet, però per mil·lèsimes li arrabassa el segon lloc, encara que tots dos estan a 27 segons de Froome. El britànic va ser tercer de l’etapa i va privar Bardet dels 4 segons de bonificació. L’espanyol Mikel Landa, que també va entrar al grup dels favorits, va recuperar la cinquena posició, a 1.24 del líder i a 57 segons del podi.

Roglic, antic saltador d’esquí, va ser el més fort de l’escapada, a la qual es va afegir Alberto Contador amb l’intent heroic de la jornada. El madrileny va atacar a falta de 123 quilòmetres per a la meta i va arribar a disposar de quatre minuts de renda sobre Froome, però va anar perdent-la a mesura que s’accelerava la carrera al darrere. Va coronar escapat per la Croix-de-Fer, el Telegraph i va ser caçat just al cim de Galibier. Finalment va arribar a meta al costat d’Aru i va pujar dos llocs en la classificació general per situar-se novè, a més de ser elegit combatiu del dia. Quintana va tornar a quedar-se despenjat i va acabar cedint 6.34 minuts.