SEGRE

AUTOMOBILISME

Isidre Esteve tindrà un cotxe per tornar al més alt nivell al Dakar

El cap de setmana s’estrena a la Baixa Aragó

Isidre Esteve posa amb el seu copilot, Txema Villalobos, al costat del cotxe que pilotarà aquest any.

Isidre Esteve posa amb el seu copilot, Txema Villalobos, al costat del cotxe que pilotarà aquest any.LOKER PHOTOGRAPHY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve ja està preparat per tornar a la primera línia de la competició. Aquest dimecres va presentar a Barcelona el seu projecte més ambiciós des que corre en cotxes. El d’Oliana disposarà, per primera vegada, d’un 4x4 competitiu que debutarà el cap de setmana vinent en la Baixa Aragó amb els colors del Repsol Rally Team. “M’il·lusiona molt aquest projecte perquè representa un pas molt important en la meua tornada a l’elit de la competició”, va confessar el lleidatà.

Des que competeix a quatre rodes, Esteve sospira per enfrontar-se en igualtat de condicions mecàniques amb els millors. Gairebé una dècada després i de la mà del Repsol Rally Team, se li presenta l’oportunitat de pilotar el més semblant a un cotxe oficial.

És un potent prototip BV6 amb motor BMW 3 litres biturbo dièsel de 340 CV, xassís tubular i canvi seqüencial. Un T1.2 (tot terreny 4x4 dièsel modificat) la principal particularitat del qual és que, a causa de la lesió medul·lar d’Isidre, té els comandaments adaptats al volant.

“Pilotar una màquina així em motiva moltíssim. Tinc la sensació que comença una nova etapa amb un cotxe realment competitiu. En el primer test que vam fer a França vaig gaudir com mai i no volia baixar del cotxe en cap moment. El seu comportament és excepcional; té potència, velocitat, adherència... Necessitaré algun temps per acostumar-m’hi, sobretot al canvi seqüencial, al qual no estic habituat”, va explicar.

La temporada arrancarà aquest divendres en la Baixa Aragó, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Rallys Tot Terreny i de la Copa del Món de Rallys Cross Country.

Isidre, que continuarà amb Txema Villalobos de copilot, també prendrà part en el Ral·li del Marroc (4 al 10 d’octubre), que serà una prova test abans d’afrontar el seu tretzè Dakar, el tercer en cotxes. “El disseny del calendari és perfecte i hauria de permetre’ns arribar al Dakar en les millors condicions”, va assegurar el lleidatà.

tracking