SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Froome acaricia un altre Tour

Controla amb el seu equip l’etapa i entra a meta amb els màxims rivals || El francès Barguil confirma la seua gran forma guanyant a l’alt d’Izoard

Froome i el seu Sky van controlar l’última etapa alpina i el britànic es perfila com a guanyador.

Froome i el seu Sky van controlar l’última etapa alpina i el britànic es perfila com a guanyador.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista francès Warren Barguil (Sunweb) va honrar el mallot de clapes roges aconseguint la victòria a l’alt d’Izoard en la divuitena etapa del Tour de França, un recorregut de 179,5 quilòmetres en el qual l’Sky va tornar a exhibir el seu domini i Chris Froome (Sky) va enfilar el seu quart entorxat després d’arribar a meta juntament amb els seus rivals, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) i Rigoberto Urán (Cannondale-Drapac).

La segona i última etapa alpina pràcticament va calcar el guió en el cas dels màxims aspirants de la classificació general i tots van arribar junts a meta, on Bardet va aconseguir rascar una bonificació al finalitzar tercer. Ara, Froome lidera amb 23 segons de renda sobre el francès i 29 sobre Urán, l’únic que no va atacar a l’Izoard.

En la batalla pel triomf parcial es va imposar Barguil, que va aconseguir superar al final de l’ascensió John Darwin Atapuma (UAE), deixant sense premi l’escalador colombià el dia nacional del seu país. El sud-americà era un dels supervivents de la nombrosa escapada del dia de 54 unitats, que va arribar a vorejar els vuit minuts de renda i que es va anar diluint primer a l’alt de Vars (1a categoria) i després a l’Izoard.

Al darrere, l’Sky va voler canviar el pas als seus rivals i va ser Mikel Landa el que va atacar a falta de quatre quilòmetres del final. Bardet es va veure obligat a contraatacar, però no va despenjar Chris Froome, i després va ser el líder que es va llançar a l’atac, però cap d’aquests intents no va prosperar i els quatre primers classificats van arribar junts al cim, a vint segons del vencedor.

El principal damnificat va tornar a ser Fabio Aru, que va patir en l’ascensió i ja perd 1:55 respecte a Froome.

tracking