SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“Neymar no està al mercat”

Bartomeu diu que el brasiler té contracte i que si el PSG paga els 222 milions de clàusula incomplirà el ‘fair play’ financer || “Estic bé”, va dir només el jugador ahir quan va arribar als Estats Units

Neymar, Rakitic i Douglas ahir en el primer entrenament en territori nord-americà.

Neymar, Rakitic i Douglas ahir en el primer entrenament en territori nord-americà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expedició del FC Barcelona va aterrar ahir als Estats Units per començar la pretemporada amb la disputa de la International Champions Cup, que el portarà a viatjar per diversos estats i a jugar el primer clàssic de la temporada contra el Reial Madrid el proper dia 29. L’actualitat de l’equip blaugrana gira, no obstant, al voltant de Neymar i la seua possible marxa al PSG.

Existeixen informacions contradictòries. D’una banda, el portal Goal.com, després d’un primer avanç, va publicar ahir l’entrevista íntegra amb el davanter brasiler en la qual aquest assegura que espera “fer-ho bé en aquesta pretemporada. Entrenar-se és tot a la vida d’un atleta i aquesta és una temporada molt important per a mi i el club. Espero estar bé físicament i així puc ajudar en assistències, gols i tot el que s’espera d’un jugador que vesteix els colors del Barcelona”. Preguntat pel seu company i amic Leo Messi, Neymar assegura que «és molt generós, no té allò de “voler ser el millor”, “voler fer el gol”. Ell et dóna l’oportunitat de brillar també. La convivència amb ell em va tornar millor professional. Veure’l entrenar-se, al vestidor, veure la serietat amb la qual ho encara tot em va fer créixer. Tinc sort de tenir com a amic el meu ídol!».

Però, d’altra banda, mitjans brasilers segueixen insistint que la família de Neymar ha comentat a amics que el brasiler se n’anirà al PSG, que estaria disposat a pagar la clàusula de rescissió de 222 milions d’euros. La directiva ja assumeix que té un problema amb Neymar.

Bartomeu, a l’arribar als Estats Units, va insistir que “Neymar no està al mercat, té un contracte per als pròxims quatre anys i, evidentment, comptem amb ell, és part del nostre equip, és part d’aquest trident”. El president del Barça va assegurar a més que veu impossible que el PSG o qualsevol altre club pugui exercir el pagament dels 222 milions de la clàusula sense incomplir els paràmetres del fair play financer que marca la UEFA. “Aquestes clàusules són impossibles d’activar, si vols complir el fair play financer. Si algú no vol complir, aleshores evidentment pot ser activat”.

“Estic bé”, es va limitar a respondre Neymar quan li van preguntar com estava abans de començar l’entrenament.

Per la seua banda, el tècnic del PSG, Unai Emery, va assenyalar en aquest sentit: “Neymar? El PSG ha de comptar amb un jugador del Top-5. El club i els aficionats serien feliços que vingués.”

tracking