SEGRE

DEPORTES

Dybala per si se'n va Neymar

La jove estrella argentina de la Juventus seria el recanvi elegit pel Barça si el PSG paga la clàusula || Algunes fonts apunten que els 222 milions podrien abonar-se abans de dimecres

Aquesta foto que va penjar Neymar a Instagram ha alimentat encara més la incertesa.

Aquesta foto que va penjar Neymar a Instagram ha alimentat encara més la incertesa.INSTAGRAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove estrella argentina de la Juventus, Paulo Dybala, seria el recanvi triat pel FC Barcelona si, finalment, Neymar marxa al PSG. De fet, ahir algunes informacions del diari Sport apuntaven que el club francès podria pagar la clàusula del brasiler, xifrada en 222 milions d’euros, abans de dimecres vinent. Si es dóna aquest cas –els diners han de dipositar-se a la seu de la Lliga de Futbol Professional per obtenir la rescissió de contracte– seria que Neymar abandonaria immediatament la concentració del FC Barcelona, que es troba de gira pels Estats Units, on també el PSG està disputant partits amistosos, però a la costa Oest.

Segons el diari francès Le Parisien, el crac brasiler ja li hauria dit als companys que la seua intenció és abandonar el Barça i fitxar per l’equip parisenc. RAC1 va assegurar ahir que la venda de Neymar al PSG estava tancada al 95% i el seu pare cobraria una prima pel fitxatge de més de quaranta milions d’euros.

L’equip juga avui el primer amistós contra la Juventus, que el va fer fora de la Champions

Hi ha 40 persones investigades, entre ells l’exsecretari d’Estat per a l’Esport Rafael Cortés

Pel que fa a Paulo Dybala, aquest té un preu establert per deixar la Juventus si l’equip que el pretén és el Barça. La Joia, sobrenom amb què se’l coneix, mai ha renunciat a poder jugar al costat de Leo Messi i després de veure, en dos ocasions, com el tren del club blaugrana li passava de llarg, va insistir amb els seus representants a mantenir un tracte especial per a l’entitat barcelonista en relació amb els grans clubs anglesos que el pretenien.

Ningú ha volgut confirmar a la Vecchia Signora quina seria aquesta xifra però seria entre els 110 i 120 milions d’euros, segons Mundo Deportivo.

D’altra banda, dins del torneig en què participa el Barça, dijous a la nit als EUA (matinada d’ahir aquí) es van enfrontar el Manchester United de Mourinho i el City de Guardiola, partit que van guanyar els primers per un resultat de 2-0.

madrid

El president del Consell Superior d’Esports, José Ramón Lete, proposarà dimarts vinent, a les 19.00, a la reunió de la Comissió Directiva la suspensió cautelar del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, detingut en el marc d’una operació anticorrupció.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va indicar ahir a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que “el president del CSD ha convocat la Comissió Directiva per a dimarts vinent, a les 19.00 hores, i en aquesta reunió proposarà l’acord de suspensió cautelar i provisional dels afectats”.

A banda de Villar, van ser detinguts i estan en presó provisional i sense fiança el seu fill Gorka i el vicepresident econòmic Juan Padrón, segons la interlocutòria dictada pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz. El magistrat també va imposar presó eludible sota fiança de 100.000 euros al secretari general de la Federació tinerfenya, Ramón Hernández Baussou, que ja va abonar.

D’altra banda, l’RFEF va pagar, mitjançant un contracte a dit, 36,5 milions d’euros, entre el 2009 i el 2016, a una empresa per subministrar-li samarretes per a àrbitres que no s’utilitzaven per la seua mala qualitat, i que va pagar a canvi de comissions a Villar i a Padrón. Aquest és un dels aspectes que investiga el jutge Santiago Pedraz en el cas contra el president de l’RFEF, que es troba a la presó des de dijous a Soto del Real per haver-se lucrat des de fa almenys vuit anys amb fons de la Federació.

La trama suma aproximadament quaranta persones investigades per la seua vinculació amb la xarxa “clientelar” creada per a la desviació de fons de l’organisme. Entre ells hi ha Rafael Cortés Elvira, que va ser secretari d’Estat per a l’Esport amb el PSOE (entre el 1993 i el 1996) i que va cobrar 1.500.000 euros de forma suposadament irregular.

tracking