SEGRE

TOUR DE FRANÇA ÚLTIMA ETAPA

Froome es corona a París

Certifica el seu quart triomf al Tour i se situa a un d’Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain || L’holandès Groenewegen es va imposar ahir a l’esprint en l’última etapa d’homenatge al campió

El britànic Chris Froome celebra la victòria al Tour de França amb el seu fill Killian.

El britànic Chris Froome celebra la victòria al Tour de França amb el seu fill Killian.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chris Froome es va proclamar ahir a París rei del Tour per quarta ocasió, consolidant la seua era de domini que el situa a un triomf de llegendes com Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain. Froome va entrar ahir a la meta dels Camps Elisis lluint per tercera vegada consecutiva el mallot groc de campió, al final d’una etapa festiva, a la festa de la qual es va apuntar Dylan Groenewegen, que va estrenar el seu compte. Un desenllaç a l’esprint per posar colofó a la 104 edició del Tour, amb la irrupció d’un holandès de 24 anys que apunta al futur com a gran velocista. Es va imposar a André Greipel i Boasson Hagen.

El líder de l’Sky, rebut a la meta per la seua dona, Michele, i el seu fill, Killian, va tornar a l’esglaó més alt del podi per rebre els honors i escoltar l’himne del seu país, escortat pel colombià Rigoberto Urán i el francès Romain Bardet. Quart lloc per a Mike Landa, que li va semblar poc, però que ha de servir-li d’aprenentatge per tornar amb galons de comandant.

Froome obté el quart Tour sense haver aconseguit guanyar cap etapa i amb moments d’agonia

Glòria per a Froome, que té una motivació especial per al 2018: unir-se al grup dels quatre magnífics de la història del Tour. Una rematada brillant al final d’una ronda sense la contundència pròpia d’un líder. Froome va marxar sense triomfs d’etapa i amb el record de moments d’agonia, com a l’arribada a Peyragudes. Un Tour poc amable per al ciclisme estatal, sense triomfs d’etapa, salvat per la incertesa de Landa i el podi. El ciclista basc, que va realitzar autèntiques ostentacions de força i qualitat al servei de Froome, ha pres el comandament del ciclisme espanyol, i des de ja és favorit en les grans carreres. Dins del Top 10 es va classificar Alberto Contador, més dependent de les seues típiques gestes que de les seues forces reals. Als 34 anys, l’únic espanyol que ha guanyat les tres grans veu de lluny els seus millors moments. Això sí, continua comptant amb l’aclamació de públic. Carisma de campió.

En la cerimònia de premis va pujar al podi el francès Warren Barguil, rei de la muntanya, i l’australià Michael Matthews va aconseguir el mallot verd. Entre els joves va destacar Simon Yates, setè de la general final.

El britànic Chris Froome celebra la victòria al Tour de França amb el seu fill Killian.

El britànic Chris Froome celebra la victòria al Tour de França amb el seu fill Killian.EFE

tracking