NATACIÓ CAMPIONATS DEL MÓN

Belmonte i Vall, a la final

La badalonina es va refer del mal debut i lluitarà avui dimarts per les medalles en els 1.500 || Jessica també lluitarà pel podi en la prova de 100 braça

Mireia Belmonte celebra la classificació per a la final en la tercera sèrie dels 1.500 lliures.EFE

Mireia Belmonte es va classificar aquest dilluns per a la final dels 1.500 lliures a l’aconseguir el segon millor temps, després de la campiona i màxima favorita Katie Ledecky, el tercer dia dels Mundials de Natació que es disputen a Budapest. També lluitarà per les medalles Jessica Vall, que va accedir a la ronda final dels 100 metres braça aconseguint el sisè millor temps (1:06.62).

La badalonina es va treure un pes de sobre després de la mala estrena de diumenge, ja que va quedar fora de bon començament en les sèries dels 200 estils i els 400 lliure.

Belmonte va marcar un temps de 16:05.27 minuts, gairebé 18 segons més lenta que Ledecky, i apunta a medalla en una prova en la qual les seues principals rivals per al podi, sense comptar la nord-americana, són la xinesa Hou Yawen i la italiana Simona Quadarella. “He estat millor que diumenge. Ara, a pensar en la final i ja està”, va assenyalar.

Mireia va marcar el segon temps de la sèrie, 18 segons més lent que el de la nord-americana

Una altra catalana, Jessica Vall, també va ser protagonista aquest dilluns. La nadadora del CN Sant Andreu va tenir una lluïda posada en escena en els 100 braça, prova en la qual va aconseguir el sisè lloc en les sèries del matí i la mateixa posició, empatada, en les semifinals de la tarda, per la qual cosa avui nadarà per primera vegada una gran final a l’hectòmetre, ella que ha estat fins ara una especialista en els 200.

Vall va firmar un temps d’1.06.85 minuts al matí i d’1.06.62 a la tarda, i encara té marge de millora en aquesta prova, ja que ha acreditat aquesta temporada un crono d’1.06.44. La barcelonina només va quedar al darrere de l’elit d’una prova que no era la seua: la russa Iúlia Efimova, que s’ha quedat a una centèsima del rècord del món (1.04.36), la nord-americana Lilly King, la lituana Ruta Meilutyte, la també nord-americana Katie Meili i la xinesa Shi Jinglin. La del Sant Andreu es va quedar a 18 centèsimes del rècord d’Espanya.

Per la seua banda, Miguel Durán va quedar eliminat aquest dilluns en les eliminatòries dels 200 lliure, al marcar un temps d’1.50.34, un segon per sobre de la marca acreditada.