SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

El CSD suspèn durant un any Villar com a president

La comissió directiva de l’organisme ho acorda per unanimitat dels seus membres

La reunió d’ahir del Consell Superior d’Esports.

La reunió d’ahir del Consell Superior d’Esports.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Ramón Lete, va anunciar ahir després de la reunió de la comissió directiva de l’organisme, la suspensió cautelar per un any d’Ángel María Villar com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i del vicepresident Juan Padrón.

La decisió es produeix després que ahir el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) decidís obrir expedient disciplinari a Villar, a requeriment del CSD. “La comissió directiva ha acordat per unanimitat suspendre motivadament i de forma cautelar i provisional per un any el senyor Villar i al senyor Padrón, que pot ser reconsiderada en virtut dels esdeveniments”, va assegurar Lete al final de la reunió, que va durar una mica més d’una hora.

Villar és a la presó des del passat dia 20 dins de l’operació Soule, i el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz l’acusa d’administració deslleial, apropiació indeguda i/o estafa, falsedat documental i corrupció entra particulars. Per aquesta mateixa operació estan empresonats el seu fill, Gorka Villar, i el vicepresident primer de la institució federativa i responsable de la territorial tinerfenya, Juan Padrón.

La suspensió de Villar i Padrón es va acordar per “unanimitat” dels dotze membres presents ahir dels catorze de la comissió directiva del CSD, ja que es van absentar el president de la Federació de Pilota, Julián García, i el director del Comitè Paralímpic, Alberto Jofre. Lete va especificar que, en el cas de Padrón, el CSD ha sol·licitat que la Federació Espanyola certifiqui si pertany a un òrgan de govern i control en la nova junta directiva, els canvis de la qual s’havien d’anunciar ahir a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, ja que el CSD només pot suspendre càrrecs que formin part d’un òrgan de govern i control.

El president del CSD va explicar que instaran l’RFEF que substitueixi el president utilitzant els mecanismes de l’article 34.7 dels seus estatuts, que preveu que en cas d’“absència, malaltia o qualsevol altra causa” el president sigui substituït per algun dels vicepresidents, el tresorer o el membre de més antiguitat o de més edat de la junta.

Finalment, Lete va confirmar que el CSD es personarà com a acusació particular en el procediment judicial que se segueix pel cas Soule, sempre en funció del criteri de l’Advocacia General de l’Estat i “en el moment processal oportú”.

La junta elegeix Juan Luis Larrea, extresorer, per dirigir l’RFEF La junta de l’RFEF va decidir ahir que a partir d’ara Juan Luis Larrea, extresorer, president de la guipuscoana i amic personal de Villar, prengui les regnes de la Federació. La primera mesura de la nova junta, a banda de no recórrer la decisió del Consell Superior d’Esports, és demanar un ajornament a l’assemblea d’avui per revisar els comptes del 2016. Així mateix, aquesta tarda està previst el sorteig dels calendaris de Segona B, entre els quals el del Grup III, en què hi ha inscrit el Lleida.

tracking