SEGRE

MOTOCICLISME ACCIDENTS

Ángel Nieto, en coma induït després d'un accident de quad

L’excampió mundial va ser envestit per darrere per un turisme a Eivissa

A la foto, el quad amb què circulava Nieto per la carretera de Santa Gertrudis després de l’accident.

A la foto, el quad amb què circulava Nieto per la carretera de Santa Gertrudis després de l’accident.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expilot de motociclisme Ángel Nieto es troba ferit greu i ingressat a l’UCI de la Policlínica de Nuestra Señora del Rosario, a Eivissa, en coma induït i amb respiració assistida, després de l’accident que va patir ahir amb el seu quad.

El tretze vegades campió del món de motociclisme va ingressar amb un traumatisme cranioencefàlic greu després que un turisme col·lidís amb la part posterior del vehicle de Nieto en una rotonda de la carretera de Santa Gertrudis, cap a les 10.25 hores d’ahir. Com a conseqüència de la col·lisió entre el quad i el turisme, Nieto va sortir disparat i va impactar de cap contra el terra, fet que li va provocar el traumatisme. Els ocupants del turisme no van patir ferides i el conductor va donar negatiu a la prova d’alcoholèmia.

Una ambulància de la Unitat de Suport Avançat del 061 va traslladar l’expilot al centre hospitalari i, segons el comunicat mèdic remès a última hora del dia, l’expilot, de 70 anys, va ser valorat pel servei de Neurocirurgia, que va decidir col·locar-li un sensor per al control de la pressió intracranial. El seu pronòstic, segons van apuntar des del centre hospitalari, és reservat i, al tancament d’aquesta edició, no ha requerit intervenció quirúrgica. Per la seua part, la Guàrdia Civil de Trànsit s’ha fet càrrec de la investigació per aclarir les causes de l’accident.

Fins a la Policlínica del Rosario es van atansar, al llarg de la jornada d’ahir, diversos amics de l’expilot, entre els quals es troben el fundador del grup Pacha, Ricardo Urgell; l’exfutbolista Aitor Ocio, i el pilot Sete Gibernau.

Les xarxes socials van recollir durant el dia d’ahir mostres de suport per al veterà corredor. Entre d’altres, els germans Màrquez, Marc i Álex, li van enviar forces a través de Twitter: “Aquesta carrera també la guanyaràs”, escrivia Marc. El Campionat de Moto GP també va recordar el tretze vegades campió del món: “Tots els nostres pensaments estan amb Ángel Nieto després del seu accident a Eivissa. Ànims, Ángel!”.

Ángel Nieto té des de fa anys amb una casa a Eivissa, ubicada al terme municipal de Santa Eulària, on passa llargues temporades.

tracking