SEGRE

OLIMPISME

Un llegat etern

La Seu d’Urgell celebra el 25è aniversari com a subseu olímpica recordant la transformació de la ciutat i la gran herència que és el Parc del Segre || Inaugurada una exposició commemorativa

L’exposició olímpica estarà oberta fins al 9 de setembre i serà clausurada amb motiu de la celebració de la Copa del Món.

L’exposició olímpica estarà oberta fins al 9 de setembre i serà clausurada amb motiu de la celebració de la Copa del Món.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En una sala de Sant Domènec plena de veïns de la Seu, una gran part voluntaris olímpics, piragüistes, autoritats locals, de la Generalitat, del Comitè Olímpic Internacional i de la Federació Internacional de Piragüisme, es van commemorar aquest dijous els vint-i-cinc anys de la capital de l’Alt Urgell com a subseu olímpica amb les proves de piragüisme en aigües braves dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Ho van fer inaugurant l’exposició XXV anys JJOO la Seu’92. I la Seu va tocar el cel..., una completa mostra en la qual els responsables de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell han estat treballant des del gener.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, voluntari olímpic llavors, va destacar que els Jocs “van transformar la capital (Barcelona), però també la Seu”, amb referència a la construcció del Parc del Segre, del qual va dir que “va ser d’una gran importància urbanística, però també social, esportiva i turística. El llegat dels Jocs va suposar i suposa avui dia una necessària energia constant per treure el màxim profit per a la ciutat”, va concloure.

L’alcalde Albert Batalla destaca que “el llegat dels Jocs suposa una energia per a la ciutat”

Per la seua part, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, va destacar la “transformació urbana i en forma d’equipaments esportius de les setze subseus dels Jocs, en especial molt visible a la Seu”. El director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional, Pere Miró, va assegurar que “vint-i-cinc anys més tard, els Jocs Olímpics de Barcelona’92 són recordats com uns dels millors de la història”.

Joan Ganyet, alcalde el 1992, va fer un repàs del gran nombre d’equipaments que es van construir i es van millorar. “Els Jocs van ser un èxit gràcies a la bona predisposició de treballar i col·laborar conjuntament entre el Govern de l’Estat, la Generalitat i la Diputació”.

Presentat un llibre de la història del Parc del Segre en tres idiomes Durant l’acte commemoratiu, es va presentar també el llibre Els Jocs Olímpics i el Parc del Segre a la Seu d’Urgell, del qual és autor Ramon Ganyet, director llavors de la subseu olímpica, i editat per Edicions Salòria en tres idiomes: català, castellà i anglès. L’obra, segons l’autor, està orientada a la divulgació, perquè “és un llibre documental que recull la història del Parc del Segre durant aquests vint-i-cinc anys”. Així mateix, Ramon Ganyet va destacar també les claus de l’èxit de la Seu d’Urgell per arribar a aconseguir ser subseu olímpica, i entre aquestes va esmentar “la innovació, la planificació, la il·lusió i la dedicació”.

L’exposició olímpica estarà oberta fins al 9 de setembre i serà clausurada amb motiu de la celebració de la Copa del Món.

L’exposició olímpica estarà oberta fins al 9 de setembre i serà clausurada amb motiu de la celebració de la Copa del Món.CYNTHIA SANS

tracking