SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Villar dimiteix de la FIFA i la UEFA, però no de la Federació

Villar, en foto d’arxiu, al costat del president de la UEFA.

Villar, en foto d’arxiu, al costat del president de la UEFA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ángel María Villar, a la presó des del dia 20 passat després de ser detingut en una operació anticorrupció, ha presentat la dimissió dels seus càrrecs a la UEFA i la FIFA. L’encara president de l’RFEF ocupava fins ahir els càrrecs de vicepresident de la FIFA i de la UEFA. A més, era membre del Comitè Executiu de la UEFA.

Segons va confirmar el màxim organisme del futbol europeu, a través d’una carta remesa al president de la UEFA Aleksander Ceferin dimecres passat, Villar “va presentar la seua dimissió com a vicepresident de la UEFA i membre del Comitè Executiu de la UEFA amb efecte immediat” per la qual cosa “ja no tindrà funcions oficials”.

Ceferin ha acceptat la carta de dimissió de Villar i li ha agraït els seus molts anys de servei el futbol europeu. Tenint en compte els procediments judicials en curs a Espanya, no tenim més comentaris a fer sobre aquest assumpte”, va afirmar la UEFA. Poc després que la UEFA fes pública la dimissió de Villar, la FIFA va fer el mateix. El nou Codi Ètic d’aquest organisme assenyala que “els membres de l’organització que siguin processats per qualsevol delicte, tant dins com fora dels seus països, no podran exercir cap càrrec dins de la institució i seran cessats en les seues funcions”.

Alts càrrecs de l’RFEF neguen un “saqueig” de Villar ? L’exadministrador general de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) José María Castillón va negar ahir davant del jutge que l’organisme esportiu cometés irregularitats i que mai no ha sospitat res de Villar. Per la seua part, l’acabat de nomenar president de la RFEF Juan Luis Larrea, també va declarar i va ser contundent: “Aquí no s’ha saquejat res”, va dir.

tracking