SEGRE

NATACIÓ CAMPIONATS DEL MÓN

Belmonte, sense medalla

Va de menys a més però no té opcions per atacar el bronze i acaba quarta || La nord-americana Ledecky domina a plaer per conquerir el seu cinquè or

La nadadora badalonina, en plena acció durant la disputa de la final dels 800 en la qual sempre va estar lluny de les medalles.

La nadadora badalonina, en plena acció durant la disputa de la final dels 800 en la qual sempre va estar lluny de les medalles.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia Belmonte no va poder penjar-se ahir la tercera medalla en el Mundial de Budapest a l’acabar quarta en la prova de 800 metres, on la nord-americana Katie Ledecky no va donar opció i va conquerir la seua cinquena medalla d’or a Budapest, acompanyada en el podi per la xinesa Bingjie Li i la també nord-americana Leah Smith. La badalonina, que avui ho tornarà a intentar en els 400 estils, aviat va comprovar l’exigència d’una prova en la qual estava obligada a batre la seua millor marca. Va acabar amb un 8:23.30, gairebé cinc segons per sobre del temps que tenia acreditat, i repeteix el mateix lloc aconseguit l’estiu passat en aquesta prova en els Jocs de Rio.

El disseny de la carrera de Ledecky va ser com s’esperava. La de Washington, incontestable, va nadar sola i ho va fer a ritme de rècord fins als 350 metres. Al darrere, i a una distància considerable, es movien la xinesa Li Bingjie i la nord-americana Smith. Belmonte va anar de menys a més, però ahir l’estratègia no va funcionar. Va començar a remuntar des del setè lloc i ho va fer acompanyada per la local Boglarka Kapas. Va avançar la italiana Quadarella i fins als 350 metres no es va posar en situació d’escometre l’atac a Smith.

La badalonina buscarà avui el seu tercer metall en el Mundial de Budapest en els 400 metres estils

En el moment en què havia de començar a retallar la segona nord-americana, que va ocupar durant pràcticament tota la carrera el tercer lloc, es va quedar sense gasolina i els quatre segons entre una i una altra es van mantenir pràcticament fins al final. La badalonina va ser quarta amb 8:23.30 quan el seu temps acreditat havia sigut 8:18.55, de forma que hauria d’haver-lo rebaixat per optar a la medalla, ja que Leah Smith es va emportar el bronze amb 8:17.22.Ledecky va ser or amb 8:12.68, la segona millor marca mundial de l’any.

Després de la carrera, Mireia va admetre que no es va sentir “molt bé físicament” abans de nadar. I és que Belmonte es va queixar de problemes gripals durant tota la setmana, també quan va conquerir les medalles en els 200 papallona i els 1.500. “Estava marejada i amb molt mal de cap. Diumenge ja espero estar millor, perquè afronto l’última prova i ja està”, va sentenciar la badalonina.

Dressel, la nova sensació, conquista dos ors en 45 minuts La penúltima jornada va tenir com a grans protagonistes Caeleb Dressel i Sarah Sjostrom. L’americà és ja la nova sensació als seus 20 anys. Ahir va sumar dos medalles més d’or i ja n’acumula cinc. És el nou rei de la velocitat després de sumar al seu títol dels 100 lliures el dels 50. Però és que només 45 minuts després el nord-americà també va dominar la final dels 100 papallona amb una marca de 49.86, a només quatre centèsimes del rècord mundial de Michael Phelps. Sarah Sjostrom, per la seua part, va batre el rècord mundial del 2009, amb banyador de poliuretà, en els 50 lliures. Els Estats Units també van batre el rècord del món en el relleu mixt 4x100.

La nadadora badalonina, en plena acció durant la disputa de la final dels 800 en la qual sempre va estar lluny de les medalles.

La nadadora badalonina, en plena acció durant la disputa de la final dels 800 en la qual sempre va estar lluny de les medalles.EFE

tracking