SEGRE

TEMPS EXTRA

Amb gens de campiona

Aran Badia, neboda d’Eva Ribalta i integrant de l’Escola de l’AA Xafatolls, ja despunta en l’atletisme lleidatà amb només 10 anys || Aquesta campanya acumula nombroses victòries

Aran, amb les medalles de la seua curta carrera atlètica.

Aran, amb les medalles de la seua curta carrera atlètica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aran Badia Ribalta és una atleta de l’AA Xafatolls de Mollerussa que només té 10 anys però que ja compta amb un notable palmarès que li augura un gran futur en l’atletisme. Admiradora de la campiona olímpica nord-americana Allyson Felix, Aran, nascuda a Vilanova de Segrià, ja té gens de campiona. És neboda d’Eva Ribalta, una de les grans atletes que ha sortit del prolífic planter lleidatà.

El 2016 va ser el seu primer gran any. Es va proclamar campiona de Catalunya de cros i de 1.000 metres a l’aire lliure, va guanyar la mítica Jean Bouin i el Cros Internacional de Granollers, a més de nombroses carreres.

Aquest 2017, el seu primer any en la categoria alevina, està mantenint un gran nivell i ja ha estat subcampiona de Catalunya de cros, individual i per equips, i tercera en el relleu 4x60. Els seus pares, Sergi Badia i Núria Ribalta, des de molt aviat van tenir interès que Aran practiqués esport.

“Als tres anys, jo ja feia natació, però vaig començar en l’atletisme i em va agradar més”, explica la jove campiona. “Des de sempre ens ha agradat l’atletisme i hem participat en curses populars”, afegeix Núria. “Em diuen que sóc molt ràpida”, comenta Aran, a la qual li encanta veure competicions per televisió. “Des de petita practica l’atletisme de forma lúdica”, assenyala Fran Carrillo, coordinador de l’AA Xafatolls.

La nova pista d’atletisme de Mollerussa ha de ser ara un nou estímul per a Aran i la resta de joves atletes del club. “Tots em diuen que gaudeixi i m’ho passi bé”, afegeix Aran. “El més important és que està contenta amb el que fa i nosaltres, de veure que practica un estil de vida diferent, perquè la gent que practica esport és més sana”, conclou el seu pare.

Aran, amb les medalles de la seua curta carrera atlètica.

Aran, amb les medalles de la seua curta carrera atlètica.

tracking