COPA CATALUNYA PRETEMPORADA

El Lleida, KO als penals

Els de Gerard Albadalejo van de més a menys i són eliminats a la Copa Catalunya davant del Cerdanyola de Tercera || Jorge Félix avança els lleidatans i Demba empata després del descans

El centrecampista del Lleida Mustapha refusa la pilota davant d’un jugador del Cerdanyola.CARLES MIRANDA

Debut i comiat del Lleida per penals a la Copa Catalunya. Els de Gerard Albadalejo no van poder superar en el temps reglamentari un crescut Cerdanyola, equip de Tercera divisió (1-1). Malgrat que Diego Rivas va aturar un penal i el pal en va evitar un altre, l’equip va caure eliminat.

El Lleida, que va sortir amb un 4-2-3-1 i un onze inicial que podria ser vàlid per a la Lliga, va superar el seu rival, que va tardar molts minuts a entrar en el partit. De fet, al llarg del primer període, Rivas va ser un simple espectador.

En canvi, als locals, José González salvava sota pals una bona rematada de Nierga (3’), el col·legiat anul·lava un discutible gol a Andriu (13’) per fora de joc i Del Río realitzava una gran parada a xut de Valiente (36’) abans que Jorge Félix obrís el marcador (38’) amb una gran rematada després d’una bona jugada de Musa per la banda. Curt premi per a un Lleida que arribava bé.

En les penes màximes van marcar els joves Bojan i Enric Bosch, però van fallar Aitor, Valiente i Félix

La segona part va ser una altra cosa. Max, Trilles i Joel Huertas van entrar després del descans per Musa, Lázaro i López, però va coincidir amb els millors minuts dels locals, que van fer també tres canvis, que van posar setge a la porteria de Diego Rivas i a més van tenir el premi de l’empat. Va ser una pilota perduda per la defensa del Lleida que se’n va anar al banderí de córner i des d’allà, sense angle, l’acabat d’entrar Demba va enganxar una paràbola impossible que va acabar al fons de la xarxa.

El Lleida va acusar el gol i va començar a anar a remolc d’un Cerdanyola que la tocava una mica millor però sense encert ni profunditat. El mal és que el Lleida, malgrat que amb l’entrada de Bojan va passar al 4-4-2, tampoc en tenia. Nierga, que va ser substituït per Enric Bosch, i Bojan no van rebre mai una pilota en condicions i l’única rematada amb perill va ser un xut de Jorge Félix (70’) que se’n va anar fora per poc.

El Lleida va buscar treure profit de pilota parada a base de faltes i córners, però les pilotes penjades a l’olla sempre van ser refusades per l’encertada defensa local, que veia possible la classificació.

Així les coses, es va arribar a la loteria dels penals i, malgrat l’encert dels joves Bojan i Enric Bosch, la sort es va decantar del costat local. Ara, partit dimecres a Tafalla davant del Peña Sport i dissabte a Sant Boi. La pretemporada segueix.

Albadalejo: “No hem sabut sentenciar en el primer temps” Gerard Albadalejo, tècnic del Lleida, va treure ferro a l’eliminació. “Mai vull perdre i ens hauria agradat seguir més lluny en aquesta competició però no ha pogut ser. Ens l’hem hagut de jugar en els penals i això és com jugar-s’ho a cara o creu”, va afirmar. Sobre el partit, va indicar que havia “tingut dos parts ben diferenciades. A la primera hem sigut superiors però no hem sabut sentenciar amb el 0-1. A la segona, el Cerdanyola ha reaccionat bé i ens ha creat problemes”. Sobre el fet que, en cas d’haver guanyat, el Lleida hauria hagut de disputar dos partits el cap de setmana (a Sant Boi dissabte i diumenge davant del Cornellà a la Bordeta), va assenyalar que “ja havíem advertit el Sant Boi que no hi aniríem amb els titulars si haguéssim passat ronda”.