SEGRE

NATACIÓ

Plata per a Belmonte en la clausura del Mundial

La badalonina es penja en els 400 metres estils la seua tercera medalla

Mireia Belmonte mostra somrient la medalla amb l’hongaresa Hosszú i la canadenca Pickrem.

Mireia Belmonte mostra somrient la medalla amb l’hongaresa Hosszú i la canadenca Pickrem.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia Belmonte va aconseguir aquest diumenge la medalla de plata en els 400 estils, que representa la seua tercera medalla en els Mundials de Budapest i la sisena de la delegació espanyola després de les dos plates d’Ona Carbonell en sincronitzada i la medalla també d’aquest metall del waterpolo femení.

La nadadora badalonina (4:32.17) va concloure al darrere de l’hongaresa Katinka Hosszú (4:29.33). El bronze va ser per a la canadenca Sidney Pickrem (4:32.88). Belmonte, que ja va ser or en els 200 papallona i plata en els 1.500 lliures, perseguia una altra medalla per augmentar el seu botí en aquest Mundial i ho va aconseguir en una carrera en la qual va haver de remuntar en el 100 lliures per emportar-se la plata.

A més de les 3 de Mireia, en va aconseguir dos Ona Carbonell en sincronitzada i el waterpolo femení

La cursa va ser dominada de principi a fi per l’hongaresa Katinka Hosszú, que es va emportar l’or amb 4:29.33, que és la millor marca mundial de l’any, encara que va quedar lluny del rècord mundial que ella mateixa té des de l’estiu passat a Rio de Janeiro.

La magiar va sortir com un coet i ja dominava la prova en el primer 50. En el parcial de papallona, Hosszú era primera, Belmonte, segona i la japonesa Yui Ohasshii, tercera. Belmonte va mantenir el tipus en el parcial d’esquena. Aleshores ja va evidenciar una millora de gairebé tres segons respecte al temps que havia marcat en la sèrie matinal. Hosszú seguia al davant i la nipona, segona.

En el segon llarg de braça, l’espanyola va perdre una mica de corda. Es va posar en la lluita per les medalles la canadenca Pickrem fins al punt que pel 300 Belmonte era quarta. Però en l’últim cent l’espanyola va remuntar i va superar la japonesa i Pickrem per aconseguir la plata amb 4:32.17. Hosszú va guanyar amb 4:29.33 i la canadenca va marcar 4:32.88.

El nord-americà Caeleb Dressel emula amb set ors Michael Phelps El nord-americà Caeleb Dressel, un nadador de 20 anys, es va coronar aquest diumenge a Budapest, i va igualar el seu compatriota Michael Phelps, com el nadador a aconseguir més medalles d’or en un Mundial al recollir-ne set, l’última en el 4x100 estils, en una sessió en la qual es van produir dos rècords del món, la qual cosa eleva la producció a onze en límits batuts en aquesta edició. La nord-americana Lilly King, que ja havia rebaixat el límit dels 100 braça, també va aconseguir rebaixar el dels 50 braça al marcar un temps de 29.40, vuit centèsimes per sota del temps de la lituana Ruta Meilutyte en el Mundial de Barcelona 2013 (29.48). Els nord-americans van dominar els dos relleus que van tancar el campionat. En el 4x100 estils femení amb rècord mundial inclòs.

tracking