TAEKWONDO

Èric Catalina completa un triplet universitari

Campió d’Europa, després de guanyar també el campionat català i l’estatal

Èric, a l’esquerra, ahir al Gimnàs Bordeta al costat del seu pare, Juanjo Catalina.AMADO FORROLLA

Èric Catalina Hernández (12-10-1998), el més petit d’una nissaga de campions lleidatans de taekwondo (vegeu el desglossament), va completar divendres passat, a la ciutat portuguesa de Coïmbra, una temporada sensacional a l’aconseguir una triple corona universitària.

Èric (Gimnàs Bordeta) va aconseguir el títol de campió d’Europa de taekwondo, en la categoria de pesos pesants (+87 kg), després que al llarg del curs també es va penjar l’or de campió a l’Universitari Català i a l’Universitari Estatal. “Sí que és veritat que el meu objectiu era aconseguir una medalla, però la d’or no me l’esperava”, explica Èric, que ha cursat primer de Biotecnologia a la UdL.

En aquesta mateixa competició, el Campionat d’Europa de Judo, Taekwondo i Karate, la germana d’Èric, Noemí Catalina, també va pujar al podi, en el seu cas, per penjar-se la medalla de bronze en menys de 73 kg.

El jove lleidatà ha estudiat primer de Biotecnologia a la UdL i és cinturó negre tercer dan

No és la primera vegada que el jove Èric, de 18 anys i cinturó negre tercer dan, puja al capdamunt del podi, ja que l’any passat es va proclamar campió de Catalunya sub-21, torneig en el qual fa dos anys va aconseguir també la plata. Menys fortuna ha tingut als campionats de Catalunya i Espanya absoluts. “Una lesió em va impedir participar en el sub-21 i a l’absolut vaig perdre un dels primers combats.”

El lleidatà dedica una hora i mitja cada dia al taekwondo, la qual cosa no li ha impedit aprovar totes les assignatures, alguna fins i tot amb matrícula d’honor. “No és fàcil de compaginar, però tot és possible amb el degut esforç. Al matí, vaig a classe; a la tarda, sóc al gimnàs, i estudio a la nit, la qual cosa fa que dormi poc”, fa broma.

Ara el pròxim repte serà el Campionat de Catalunya Absolut, que es disputarà el pròxim mes de desembre.

Nissaga de germans campions sorgida al Gimnàs Bordeta La família Catalina la integren quatre germans que des de petits han dedicat la seua vida al taekwondo seguint els passos del pare. Juanjo Catalina va obrir l’any 1993 el Gimnàs Bordeta i en aquest equipament s’han iniciat els quatre germans d’una nissaga de campions que integren Sergi (30 anys), Joel (27), Noemí (22) i Èric (18). Tots acaparen una gran col·lecció de medalles i títols en diferents categories i pesos. Juanjo ja va ser en el seu dia subcampió de Catalunya de pumses, modalitat en la qual es va proclamar dos vegades campió en l’Europeu de policies i bombers. Joel és el més premiat de tots els germans, amb diversos títols de Catalunya i d’Espanya de nivell universitari i campió d’Espanya de club. Èric i Joel podrien coincidir en el pròxim Català.