CURSES DE MUNTANYA

La Vilaller Vertical Race naix com un campionat estatal

Decidirà el pròxim 26 d’agost el campió d’Espanya, Andorra i Portugal

alt

Vilaller ha pujat un esglaó més en el periple per les curses de muntanya i, després d’acollir els Ultres i Skymarathons –va ser una de les seus dels SkyGames que es van celebrar el 2012 a l’Alta Ribagorça–, ara organitzarà, el pròxim 26 d’agost, una Vertical Race que serà Campionat Nacional de Skyrunning.

D’allà sortiran els campions d’Espanya, Andorra i Portugal, que formen part d’aquest certamen, i els organitzadors no descarten en el futur convertir-la en una prova puntuable per a la Copa del Món, com la que recentment es va disputar a la vall Fosca.

“L’entorn de Vilaller té potencial per allotjar una prova d’aquest nivell. Un primer pas és ser campionat nacional i després ja ho veurem, però no ho descartem ni de bon tros”, va reconèixer el director de la carrera, Pol Duran, durant l’acte de presentació que va tenir lloc aquest dilluns a la Diputació.

La primera edició de la Vilaller Vertical Race tindrà tres disciplines. La prova reina, que arrancarà a les cinc de la tarda, constarà de 4,5 quilòmetres de recorregut en ascens continu i 1.250 metres de desnivell positiu, entre la localitat de l’Alta Ribagorça i el tossal de la Mina, el punt d’arribada.

Una hora més tard, a les 18.00 hores, es disputarà la Vertical Race Youth, reservada a joves d’entre 12 i 16 anys, que salvaran un desnivell acumulat de 350 metres en els 2 quilòmetres de recorregut.

Paral·lelament se celebrarà la Vertical Walk, també de 2 km i 350 metres, que s’encetarà a les 17.15 hores i que està ideada per a tots els públics, ja que no serà competitiva. L’organització espera una participació global d’uns 250 corredors, la meitat dels quals competint en la prova reina.

La Diputació va acollir ahir la presentació d’una prova que espera convertir-se en un referent.SEGRE