SEGRE

FUTBOL SALA

L'àrbitre lleidatà Joel Garcia ascendeix a la Segona divisió

Va ser el primer de la promoció i serà el col·legiat de Lleida de més nivell

Joel Garcia, a la Ciutat del Futbol de la Federació Espanyola.

Joel Garcia, a la Ciutat del Futbol de la Federació Espanyola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol sala lleidatà tornarà a tenir la temporada que ve un àrbitre en categoria estatal, concretament a la Segona divisió. Es tracta de Joel Garcia, de 28 anys, que es va guanyar el preuat ascens al ser el primer de la seua promoció després de dotze anys dirigint partits de Segona divisió B. Ara ocuparà el buit que han deixat Héctor Sarrat i Xavi Pons, retirats el 2015.

Joel va quedar el primer a la Territorial Catalana de Segona B, amb la qual cosa es va guanyar el dret a participar en la promoció d’ascens a Segona que es va celebrar a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, a Madrid. Allà, juntament amb la resta dels aspirants, va haver de superar cinc exàmens (un psicotècnic, una anàlisi de jugades a través de vídeos, preguntes del reglament, la redacció d’una acta i un test d’anglès) i tres proves físiques.

El passat juliol va ser el representant espanyol en un torneig sub-17 femení organitzat per la UE FA

Al final, el lleidatà, que des de la temporada passada està adscrit al col·legi de Barcelona, al residir i treballar a la capital catalana, va aconseguir la millor nota. “Sempre treballes per arribar al més lluny possible, però no m’ho esperava. Quan m’ho van dir, em vaig quedar perplex”, assegura.

Encara que el nivell d’exigència augmentarà la temporada vinent, així com els viatges, l’arbitratge seguirà sent per a ell un entreteniment, ja que els emoluments que cobra un àrbitre de futbol sala estan molt lluny dels que es perceben en el futbol. “Per a mi és un hobby i ho seguirà sent, perquè el futbol sala continua sent molt minoritari i no se’n pot viure, és inviable”, assegura el lleidatà, que reconeix, no obstant, que es diverteix arbitrant.

“Des de petit, ja tenia clar que volia ser àrbitre, ja que, com a jugador, no se’m donava bé. Quan no arbitro, em falta alguna cosa”, apunta. A més de l’ascens, Joel va fer realitat un altre somni: debutar internacionalment.

I és que la Federació Espanyola el va elegir com a representant de l’estament a la Women’s UEFA Youth Futsal Development, que es va celebrar a Las Rozas el mes de juliol passat, amb la participació d’Ucraïna, Bèlgica, Portugal i Espanya. “Va ser la bomba. La veritat és que ha sigut un gran any”, va sentenciar.

tracking