SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

Villar i el seu fill surten de la presó al pagar les fiances

L’expresident de la Federació va abonar 300.000 euros i Gorka, 150.000

Ángel María Villar i el seu fill, en el moment d’abandonar ahir la presó de Soto del Real.

Ángel María Villar i el seu fill, en el moment d’abandonar ahir la presó de Soto del Real.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, i el seu fill, Gorka Villar, van abandonar ahir la presó madrilenya de Soto del Real cap a les 19.15 hores, on han estat durant dotze dies des que van ingressar per la seua presumpta implicació en la desviació de fons de l’organisme esportiu que investiga el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz. La posada en llibertat ha tingut efecte després que ahir al matí van abonar les fiances de 300.000 i 150.000 euros, respectivament, imposades dilluns pel jutge d’instrucció, a pesar que el passat 20 de juliol va decretar la presó incondicional. El magistrat també va fixar la mateixa quantitat per al vicepresident econòmic de l’organisme, Juan Padrón, que també es preveu que surti ben aviat del centre penitenciari.

A la sortida, Villar va fer unes “breus” declaracions davant de les desenes de periodistes que els esperaven a les portes de la presó, en les quals va agrair “a totes aquelles persones que han confiat, privadament i públicament” en ell, en el seu fill i en el vicepresident econòmic i que els han “defensat”. Així mateix, va donar les gràcies i va desitjar “sort” als presos del mòdul número 1 de Soto del Real, on han estat durant aquests dies, “per l’afecte i carinyo que han tingut” amb ells. “Espero veure’ls al carrer”, va dir.

Villar va donar les gràcies “a totes aquelles persones que han confiat, privadament i públicament, en nosaltres”

El jutge d’instrucció va dictar dilluns una interlocutòria en la qual va posar en llibertat provisional sota fiança aquestes tres persones, a l’entendre que “difícilment podrien obstaculitzar la instrucció de la causa”, i que no hi ha risc de fuga a l’acordar les fiances i altres mesures de control, ni ocultar béns i patrimoni, gràcies al fet que els seus comptes estan bloquejats i embargats.

A més, obliga els tres a comparèixer setmanalment al jutjat, la retirada del passaport i a fer que facilitin un telèfon mòbil per poder ser localitzats i cridats en qualsevol moment.

tracking