SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

El Mundial del comiat d'Usain Bolt arranca avui a Londres

El jamaicà es retira després d’aquesta gran cita

Bolt corrent al costat de De Grasse, absent en el Mundial per lesió.

Bolt corrent al costat de De Grasse, absent en el Mundial per lesió.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mundial d’Atletisme de Londres, que se celebra des d’avui fins al pròxim 13 d’agost, compta amb l’al·licient principal de ser l’última gran cita en la qual competirà el jamaicà Usain Bolt. En el seu setè mundial, el velocista competirà en les proves dels 100 metres llisos i de relleus 4x100, ja que ha renunciat a participar en els 200 metres. La final dels 100 metres llisos, prova en la qual ostenta el rècord del món, amb un temps de 9,58 segons, es disputarà demà a les 22.45 hores, mentre que la de relleus serà el dissabte 12 d’agost, a les 22.50.

Precisament, avui ja es disputarà la primera final del Mundial, corresponent a la prova dels 10.000 metres masculina, que té com a principal favorit el britànic Mo Farah, que encadenaria, si venç, deu títols consecutius en grans competicions.

Ruth Beitia, principal opció de medalla per a Espanya, i el lleidatà Lamdassem correrà la marató

La delegació espanyola compta amb cinquanta-sis atletes, trenta-cinc homes i vint-i-una dones, entre els quals destaca la càntabra Ruth Beitia, que buscarà, en els seus vuitens i probablement últims mundials, revalidar en la modalitat de salt d’alçada l’or que va aconseguir als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Les altres dos opcions, a priori, del combinat espanyol són Orlando Ortega, que va ser plata a Rio en els 110 metres tanques, i Miguel Ángel López, en els 20 quilòmetres marxa.

L’expedició espanyola comptarà també amb un esportista lleidatà, Ayad Lamdassem, en la modalitat de marató.

En un altre ordre de coses, el Congrés de la Federació Internacional d’Atletisme va confirmar, per cent seixanta-sis vots a vint-i-un, la suspensió a Rússia per connivència amb el dopatge. Tanmateix, fins a dinou atletes d’aquest país han rebut l’autorització per participar en el Mundial sota bandera neutral.

tracking